Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Θύελλα αντιδράσεων – “Εγκληματική απόφαση” για περίθαλψη κρουσμάτων κορωνοϊού

Προειδοποιούν τον Υπουργό Υγείας οι τοπικές αρχές ότι θα λάβουν όλα τα μέτρα για ακύρωση της απόφασης

Στιγμιότυπο 2020 03 11 13 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Εγκληματική χαρακτηρίζουν την απόφαση για μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες της περιοχής.

Σε επιστολή τους την οποία απέστειλαν προς τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου ως “Εξαιρετικά Επείγουσα”, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η επαρχία Αμμοχώστου δεν τυγχάνει της ανάλογης συμπεριφοράς με τα όσα προσφέρει από τις αρχές της Δημοκρατίας.

Στιγμιότυπο 2020 03 11 13 007 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Όπως αναφέρεται, μετά τη μεταφορά εδώ και μήνες σε Αγία Νάπα και Πρωταρά ομάδων αλλοδαπών για στέγαση στην περιοχή, οι οποίοι φαίνεται ότι θα παραμείνουν και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (εννοώντας τους αιτητές πολιτικού ασύλου για τους οποίους παραχωρήθηκε στέγη μετά από συμφωνία διαχειρίστριας εταιρείας τουριστικών καταλυμάτων με την Κυβέρνηση) προστίθεται ακόμη ένα θέμα, δηλαδή η μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Στιγμιότυπο 2020 03 11 13 006 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Όπως αναφέρει η επιστολή η απόφαση αυτή δημιουργεί τεράστια ανησυχία τόσο στον τοπικό πληθυσμό αφού το Νοσοκομείο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή αλλά και όσων ασχολούνται με τον τουρισμό ο οποίος αναμένεται να δεχθεί καίριο πλήγμα με τις τρέχουσες εξελίξεις.

Στιγμιότυπο 2020 03 11 13 005 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Την επιστολή υπογράφουν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας και οι Κοινοτάρχες Αυγόρου, Αχερίτου, Άχνας και Φρενάρους.

Εξάλλου σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας και ο βουλευτής ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος ζητεί ενημέρωση για το κατά πόσον το Υπουργείο Υγείας έχει λάβει απόφαση για μετατροπή του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ως Νοσοκομείου Αναφοράς για τον κορονοιό.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Νίκος Κέττηρος, “οι πληροφορίες έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου καθώς το Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι το μοναδικό Δημόσιο Νοσηλευτήριο στην περιοχή, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το πως θα εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά της Επαρχίας”.

Παράλληλα, παρακάλεσε τον Υπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει “εάν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο σχεδιασμός προβλέπει αρχικό κλείσιμο της Παιδιατρικής και της Γυναικολογικής Κλινικής και εφόσον απαιτηθεί να ανασταλούν όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου, ακόμη και οι Πρώτες Βοήθειες.”

Στιγμιότυπο 2020 03 11 13 008 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου