Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων Αμμοχώστου τίμησε τον Υπουργό Εσωτερικών

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων Αμμοχώστου τίμησε χθες βράδυ τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, με το ειδικό βραβείο αναγνώρισης (special recognition award) για την προσφορά του στην τουριστική βιομηχανία και την ουσιαστική συμβολή του στη σύσταση του Υφυπουργείου Τουρισμού, στον καταρτισμό της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού και το νέο πλαίσιο κατάταξης ξενοδοχείων.

Διαβάστε επίσης: 
– Πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου (ΕΙΚΟΝΕΣ)
– Τσιόλας: “Στην εφαρμογή πολιτικών για αναβάθμιση του τουριστικού τομέα προσβλέπει η Κυβέρνηση”

Σε δηλώσεις του ο κ. Πετρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων “ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή. Η βράβευση και το ευχαριστώ είναι εκ μέρους της πολιτείας στην ίδια την ξενοδοχειακή βιομηχανία, η οποία συνέτεινε τα μέγιστα με το επιχειρηματικό της ρίσκο, τα ρίσκα τα οποία πήρε ο κάθε επιχειρηματίας ούτως ώστε με πολύ σκληρή δουλειά και πάρα πολλές στρεβλώσεις, είτε αυτές αφορούν το κανονιστικό πλαίσιο, είτε το πλαίσιο διακυβέρνησης, είτε τις προκλήσεις στον ανταγωνισμό, να καταφέρει να είναι ο πρώτος πυλώνας που ανέστησε την κυπριακή οικονομία”.

“Ας μην ξεχνούμε που ήμασταν το 2013 και που βρισκόμαστε σήμερα. Σίγουρα, αυτό που διαφοροποίησε αυτή την κυβέρνηση ενδεχομένως, είναι ότι στάθηκε δίπλα στη βιομηχανία του τουρισμού. Δεν είχε το ρόλο του επόπτη και αυτού που θα επιβάλει πειθαρχικές στη βιομηχανία αλλά είχε το ρόλο κάποιου που θέλει να βοηθήσει την κυπριακή βιομηχανία, τον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο είχαμε αρχίσει με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα στον Τουρισμό” είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Πρόσθεσε ότι “είμαι εξ αυτών που πίστεψαν ότι είναι απαρχαιωμένο και αναχρονιστικό το πλαίσιο διακυβέρνησης. Δεν μπορεί ο τουρισμός να μην έχει οριζόντιες και ευρείες αρμοδιότητες, να μην έχει ένα πολιτικό προϊστάμενο. Δεν είναι μόνο τα άτομα, ήταν το πλαίσιο διακυβέρνησης που έπασχε. Χρειαζόταν κάποιος που να μπορεί να παρακάθεται στις συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα ενημέρωνε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που θα είχε το γενικό πρόσταγμα, με οργανική και πειθαρχική λογοδοσία. Δεν λέω ότι θα επιλύσει όλα τα θέματα το Υφυπουργείο Τουρισμού γιατί ο/η Υφυπουργός θα αντιμετωπίσει πάρα πολλές προκλήσεις, θα πρέπει κυρίως να πολεμήσει έτσι ώστε να αλλάξουν νοοτροπίες, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή, πιο προοδευτική” τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Καταλήγοντας ο κ. Πετρίδης ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του τουρισμού, τονίζοντας ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ