Ολα έτοιμα στην επαρχία Αμμοχώστου για τη διαδικασία εκλογής νέου Δημάρχου Αμμοχώστου

imagew 22 Δήμος Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές της 25ης Αυγούστου για εκλογή νέου Δημάρχου Αμμοχώστου.

Ο Εφορος Αναπληρωματικής Εκλογής, Εφορος Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι “οι κάλπες αναμένεται να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα με μία ώρα διακοπή από τις 12 μέχρι τη μία το μεσημέρι”.

Πρόσθεσε ότι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου ανέρχονται στις 3,500 και στις εκλογές της 25ης Αυγούστου θα λειτουργήσουν τέσσερα εκλογικά κέντρα.

Τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου διεκδικούν πέντε υποψήφιοι, οι Λίνος Παπαγιάννης που υποστηρίζεται από το ΕΛΑΜ και τέσσερις ανεξάρτητοι οι οποίοι με αλφαβητική σειρά είναι οι Ιωάννου Σίμος, Κάρουλας Νίκος, Λόρδος Ανδρέας και Σταυρή Γεώργιος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσαφίνης είπε ότι “μέχρι τις οκτώ το βράδυ αναμένεται να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών. Η ανακήρυξη του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια” σε ώρα που θα καθοριστεί αργότερα

Σύμφωνα με τον Επαρχο Αμμοχώστου, στο Β Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου Κέντρο Α, μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εκτοπισθέντες εκλογείς του Δήμου Αμμοχώστου που είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του Δήμου Παραλιμνίου.

Στο Β Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Κέντρο Β, μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εκτοπισθέντες εκλογείς του Δήμου Αμμοχώστου που είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο των Δήμων Σωτήρας και Αγίας Νάπας και της Κοινότητας Λιοπετρίου.

Στο Γυμνάσιο Δερύνειας, Κέντρο Γ, μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εκτοπισθέντες εκλογείς του Δήμου Αμμοχώστου που  είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του Δήμου Δερύνειας και της Κοινότητας Φρενάρους.

Στο Β Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου Κέντρο Δ, μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εκτοπισθέντες εκλογείς του Δήμου Αμμοχώστου που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των Κοινοτήτων  Αυγόρου, Άχνας και Αχερίτου.