Παραλία Κόννου: Μαζεύτηκαν 112,5 κιλά σκουπιδιών απο την παραλία και τον βυθό

«Συνολικά συγκεντρώθηκαν 112,5 κιλά σκουπιδιών μεταξύ των οποίων τρία ελαστικά αυτοκινήτων, εκατοντάδες αποτσίγαρα, πλαστικά κουτιά και άλλα αντικείμενα».

3946cc5a2ed843c2c9fca0b4efcd28ba XL exclusive, καθαριότητα παραλίας κόννου

Συνολικά 112,5 κιλά σκουπιδιών συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια εκστρατείας καθαριότητας του βυθού και της παραλίας του Κόννου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του έργου «Keep our Sand and Sea Plastic Free» αναφέρεται ότι «σε συνεργασία με το Beach Cleaning, το Scuba Diving Support Center και το Ξενοδοχείο Grecian Park διοργανώθηκε εκστρατεία καθαριότητας της παραλίας και του βυθού του Κόννου. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του “Let’s Do It Cyprus!” με τη συνεισφορά 33 εθελοντών».

Προστίθεται ότι «συνολικά συγκεντρώθηκαν 112,5 κιλά σκουπιδιών μεταξύ των οποίων τρία ελαστικά αυτοκινήτων, εκατοντάδες αποτσίγαρα, πλαστικά κουτιά και άλλα αντικείμενα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μικροί και μεγάλοι εθελοντές επέλεξαν να αξιοποιήσουν το πρωινό της Κυριακής τους για να στείλουν το μήνυμα ότι θέλουν καθαρές παραλίες και ότι οι παραλίες της Κύπρου δεν είναι σκουπιδότοπος κανενός. Για ακόμα μια φορά τα αποτσίγαρα, που δεν είναι βιοδιασπώμενα και είναι τεράστια απειλή για τη θαλάσσια ζωή και την ανθρώπινη υγεία, αφού μέσω της τροφικής αλυσίδας καταλήγουν κάποια στιγμή στο πιάτο των πολιτών, αποτέλεσαν το μεγαλύτερο όγκο των σκουπιδιών που συγκεντρώθηκαν».

Σημειώνεται ότι «η εκστρατεία “Keep Our Sand and Sea Plastic Free,” είναι μια πρωτοβουλία του TUI Care Foundation, σε συνεργασία με το Travel Foundation και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), με στόχο την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης στις παραλιακές περιοχές – ξεκινώντας από την Αγία Νάπα, τον Πρωταρά και την ευρύτερη περιοχής της Επαρχίας Αμμοχώστου – με ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική βιομηχανία».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση επικοινωνώντας στο email p.koutsofta@sandseaplasticfree.org ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ομάδων που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δράση.

Πηγή: ΚΥΠΕ