Τοπικα

Παραλίμνι: 18χρονος οδηγούσε μοτοσικλέτα χωρίς άδεια και προκαλούσε οχληρία

Μέσα στα πλαίσια εκστρατείας του στρατηγικού σχεδιασμού της ΑΔΕ Αμμοχώστου για την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων στην Επαρχία Αμμοχώστου διενεργήθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 17-20/5/24 οδικές αστυνομεύσεις οι οποίες κατέληξαν σε 137 τροχαίες καταγγελίες οι οποίες κυρίως αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, χρήση κινητού τηλεφώνου, οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας, παραβάσεις σε σχέση με τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγό και επιβάτη. Επίσης διενεργήθηκαν 53 ελέγχοι αλκοόλης με μια καταγγελία ενώ έγινε και μια κατάσχεση μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού η οποία έφερε μηχανικές μετατροπές.

Συγκεκριμένα την 19/5/24 και ώρα 0010 ενώ μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου εκτελούσαν τροχονομικό έλεγχο στην οδό Γλαύκου Κληρίδη στο Παραλίμνι στα πλαίσια της εκστρατείας ανέκοψαν για έλεγχο μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού η οποία εντοπίστηκε να οδηγείται με μεγάλη ταχύτητα με τέτοιο τρόπο που ενδέχετο να προκαλέσει ατύχημα ενώ προκαλούσε και  στην περιοχή. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 18 χρονος αλλοδαπός από το Παραλίμνι ο οποίος την οδηγούσε χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας και χωρίς πινακίδες εγγραφής. Η μοτοσυκλέτα διαπιστώθηκε ότι έφερε μηχανικές και άλλες μετατροπές και κατασχέθηκε για περαιτέρω εξετάσεις. Ο αστυνομικός σταθμός Παραλιμνίου διερευνά.

Επίσης την 19/5/24 και περί ώρα 2330 μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου ανέκοψαν για έλεγχο στην λεωφόρο Πρωταρά στο Παραλίμνι όχημα το οποίο διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε 27 χρόνος αλλοδαπός από το Παραλίμνι. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το επίμαχο όχημα διαπράττοντας τροχαία αδικήματα και συγκεκριμένα το οδηγούσε χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας έναντι τρίτου, χωρίς άδεια κυκλοφορίας από τις 31/12/21, με ακυρωμένη εγγραφή, ενώ ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης ήταν άλλο πρόσωπο εδώ και 3 χρόνια χωρίς να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για μεταβίβαση στο όνομα του όπως προνοείται από την νομοθεσία. Επίσης σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια με σταθερή λεπίδα για τα οποία ο 27 χρόνος συνελήφθηκε για την διάπραξη αυτόφωρων αδικημάτων και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα. Το όχημα του κατασχέθηκε για να τύχει εξέτασης από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών κατά το πόσο είναι κατάλληλο για οδική χρήση. Ο αστυνομικός σταθμός Παραλιμνίου διερευνά.

Η ΑΔΕ Αμμοχώστου θα συνεχίσει τις εκστρατείες της ενώ ενημερώνει το κοινό που χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο ότι η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση παραποιημένων οχημάτων και μοτοσυκλετών, με την χρήση κινητού τηλεφώνου και υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.

Ροη Ειδησεων

ΣΩΤΗΡΑ: Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού για τον “Αγρότη του Κολοκασιού” (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 ο Δήμος Σωτήρα παράθεσε λιτή τελετή για τα αποκαλυπτήρια του…

30 Ιουνίου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και κατάσχεση τετράτροχων μοτοσυκλετών από την Αστυνομία

Μέσα στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της ΑΔΕ Αμμοχώστου για την πρόληψη και καταπολέμηση του…

30 Ιουνίου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Απειλούσαν και απαιτούσαν χρήματα – Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εκβίασης, απαίτησης χρημάτων με απειλές με σκοπό…

29 Ιουνίου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Φυλάκιση 11 χρόνων σε 20χρονο για βιασμό

Ποινή φυλάκισης διάρκειας έντεκα ετών, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου, σε άντρα ηλικίας 20 ετών,…

28 Ιουνίου, 2024

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι ναυαγοσώστες

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν στις 25 Ιουλίου οι ναυαγοσώστες, σε σχέση με την στελέχωση…

28 Ιουνίου, 2024

Γιάννης Καρούσος στην επίσημη διαβεβαίωση του: «Ξεκινάμε δουλειά για να υλοποιήσουμε το όραμα μας»

Την επίσημη διαβεβαίωση του ενώπιον της Εφόρου Εκλογής, Βοηθό Επάρχου κυρίας Φλώρας Γεωργίου, έδωσε ο…

28 Ιουνίου, 2024