ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ / ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Μετρούν πληγές από τις πλημμύρες – Διασώθηκαν περισσότερα από 40 πρόσωπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις πληγές τους μετρούν επιχειρήσεις και υποστατικά - Η επόμενη μέρα της κακοκαιρίας σε Αγία Νάπα και Παραλίμνι - Κατέρρευσε μέρος της περίφραξης του γηπέδου Αγίας Νάπας

γγγηη exclusive, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Τις πληγές τους μετρούν κάτοικοι και επιχειρηματίες της Αγίας Νάπας και του Παραλιμνίου μετά τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που προκάλεσαν τις πλημμύρες τη νύχτα της Παρασκευής και το Σάββατο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε περισσότερες από 200 κλήσεις για βοήθεια λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που αφορούσαν κυρίως ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων, πλημμυρισμένους δρόμους, πλημμυρισμένα υποστατικά καθώς και διασώσεις πολιτών και ρυμουλκήσεις οχημάτων.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 70 ρυμπουλκήσεις οχημάτων. Σε μία περίπτωση μέλη διέσωσαν γυναίκα από το σπίτι της οποίας περνούσαν ορμητικά νερά και άλλα 42, περίπου, άτομα διασώθηκαν από τα οχήματά τους τα οποία είχαν παγιδευτεί σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Δείτε το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του Famagusta.News και ανταποκρίτριας του Σίγμα στην επ. Αμμοχώστου για τις πλημμύρες και τις δηλώσεις επιχειρηματιών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται:

Επικίνδυνοι και απροσπέλαστοι δρόμοι

Εξαιτίας της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων, δρόμοι σε Πρωταρά, Παραλίμνι και Αγία Νάπα κηρύχθηκαν απροσπέλαστοι και επικίνδυνοι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, με την Αστυνομία να προχωράει σε έκδοση σχετικών ανακοινώσεων προς το κοινό.

Κατέρρευσε μέρος της περίφραξης του γηπέδου Αγίας Νάπας

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Άμυνας και των τοπικών αρχών έτρεαν και δεν έφταναν στην κυριολεξία να ανταποκριθούν στις απανωτές κλήσεις, ενώ και σήμερα τα συνεργεία των Δήμων βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να συνδράμουν σε αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Σε φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται μέρος της περίφραξης του γηπέδου της Αγίας Νάπας να έχει καταρρεύσει εξαιτίας των ορμητικών νερών.

εικόνα Viber 2023 01 14 17 48 40 103 exclusive, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Άμεση ανταπόκριση από Νουρή και Πυρίλλη

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου από πολύ νωρίς το πρωί βρέθηκε επί τόπου προκειμένου να διαπιστώσει τις ζημιές και να συντονίσει την κατάσταση, ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών ο οποίος μετέβη στην περιοχή και επιθεώρησε την κατάσταση και προήδρευσε έκτακτης σύσκεψης στο Δημαρχείο Παραλιμνίου με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών όσο και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου μίλησαν για πρωτοφανείς βροχοπτώσεις εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ξανά… κίτρινη προειδοποίηση

Στο μεταξύ σύστημα χαμηλών πιέσεων, με κέντρο νότια-νοτιοδυτικά του νησιού θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας.

Ως εκ τούτου η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, εξέδωσε την Κυριακή το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 08:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 08:00 αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως βόρειες και ανατολικές περιοχές του νησιού.

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το εικοσιτετράωρο.