ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Σε έξαρση η κλοπή καταλυτών από οχήματα

Μέχρι και... καταλύτες κλέβουν από αυτοκίνητα - Έκκληση από Αστυνομία και Παρατηρητές της Γειτονιάς Παραλιμνίου

9264217F 69EA 49A8 8FDC 34D2DA5F45F6 exclusive

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το φαινόμενο κλοπών καταλυτών από αυτοκίνητα έκανε την εμφάνισή του την τελευταία εβδομάδα στο Παραλίμνι και έχουν ήδη γίνει τέσσερεις καταγγελίες μεταξύ των ημερομηνιών 25 – 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι δράστες φαίνεται να δρουν κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών επιλέγοντας τους στόχους τους σε αυτοκίνητα που βρίσκονται σταθμευμένα σε ανοικτούς χώρους στάθμευσης και χώρους στάθμευσης πολυκατοικιών.

Οι στόχοι τους επικεντρώνονται κυρίως σε μεγάλης αξίας αυτοκίνητα των οποίων η αξία των σπάνιων μετάλλων που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των καταλυτών είναι αρκετά μεγάλη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η αφαίρεση των καταλυτών είναι πολύ εύκολη αφού ως επί το πλείστον βρίσκονται στο κάτω μέρος ενός αυτοκινήτου και δεν απαιτείται η ανύψωση του αμαξώματος από το έδαφος.

Η αφαίρεσή τους γίνεται συνήθως με τροχό κοπής (σμυρίλιο) με τον οποίο γίνεται η αποκοπή και αφαίρεση του καταλύτη.

Η Αστυνομία και οι Παρατηρητές της Γειτονιάς Παραλιμνίου απευθύνουν έκκληση προς το κοινό να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας των οχημάτων τους και κατά το δυνατό να σταθμεύονται σε περιφραγμένους χώρους, σε χώρους όπου υπάρχει επαρκής φωτισμός ή σε χώρους όπου διατίθεται κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Καλείται το κοινό που εντοπίσουν οτιδήποτε ύποπτο να επικοινωνούν άμεσα με τον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου στα τηλέφωνα 23803027, 23803028 ή στη Γραμμή του Πολίτη στο 1460.