ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Στον Μητροπολίτη Βασίλειο ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος – Ευχές για τα ονομαστήρια (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου

δδδ exclusive, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητροπολίτης Βασίλειος

Μέσα στο πανευφρόσυνο κλίμα του Αγίου Δωδεκαημέρου, η πόλη του Παραλιμνίου στο ελεύθερο τμήμα της επαρχίας Αμμοχώστου, συμπανηγυρίζει μαζί με ολόκληρο τον Ορθόδοξο Χριστιανικό κόσμο, τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και τη μνήμη ενός εκ των μεγάλων πατέρων της Εκκλησίας, του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, Ουρανοφάντορος του Μεγάλου.

Η πνευματική όμως αυτή χαρά, είναι διπλή για την τοπική εκκλησία καθώς την ημέρα αυτή άγει τα σεπτά ονομαστήριά του και ο οιακοστρόφος αυτής, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Το πρωί της Κυριακής, 1η Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, προεξάρχοντος εορτάζοντος Μητροπολίτου και συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου.

2023 01 01 onomastiria 20 exclusive, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητροπολίτης Βασίλειος

Έλαβαν μέρος ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς και το ιερατείο του ναού.

Κατά την ώρα του κοινωνικού αναγνώστηκε ποιμαντορική εγκύκλιος του Πανιερωτάτου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πνευματικό νόημα της εορτής.

2023 01 01 onomastiria 60 exclusive, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητροπολίτης Βασίλειος

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η άνευ προηγουμένου στην ιστορία σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού από την Παρθένο και Θεοτόκο Μαρία, που πριν λίγες μέρες γιόρτασε όλος ο Χριστιανικός κόσμος, ή ακόμα η εορτή της Περιτομής που γιορτάζουμε σήμερα, είναι δύο παραδείγματα της εισόδου του αιώνιου και άχρονου Λόγου του Θεού μέσα στην ιστορία, για να μας οδηγήσει έξω από τη φθορά του χρόνου, να μας οδηγήσει στην άχρονη αιωνιότητα με την Ανάστασή του».

2023 01 01 onomastiria 38 exclusive, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητροπολίτης Βασίλειος

Ευχήθηκε τέλος «η χάρη και η ευλογία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού διά των πρεσβειών του Μεγάλου Βασιλείου να συνοδεύει όλους κατά το αρξάμενον νέον έτος 2023 και είθε να αποβεί το έτος δικαιώσεως και ελευθερίας της Πατρίδας μας».

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη η δοξολογία για την πρώτη του έτους και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς το Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου ευλογήθηκε η βασιλόπιτα και εψάλη ο πολυχρονισμός του εορτάζοντος Μητροπολίτου Κωνσταντίας.

2023 01 01 onomastiria 43 exclusive, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητροπολίτης Βασίλειος

Εκ μέρους των παρισταμένων το λόγο έλαβε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, ο οποίος διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση στον ποιμενάρχη μας και να τον αξιώσει ο Θεός σύντομα να επιστρέψει και να εγκατασταθεί στην φυσική έδρα της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, στην πολυφίλητη και αλησμόνητη Αμμόχωστο.

2023 01 01 onomastiria 30 exclusive, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητροπολίτης Βασίλειος

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, Κοινοτάρχες της ευρύτερης επαρχίας Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος Ε.Ε.Κ.Α Μιχάλης Τζιώρτας, ο Διοικητής της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Καλός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, Ανώτερος Αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Οικονόμου, ο πρώην Υπουργός κ. Τάκης Πελεκάνος και πλήθος πιστών.

2023 01 01 onomastiria 19 exclusive, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητροπολίτης Βασίλειος

Στη συνέχεια, στην Ιερά Μητρόπολη κατέφθασαν για να ευχηθούν στον Πανιερώτατο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, ο εντιμολογιώτατος Άρχων Υμνωδός της ΜΧΕ Χρίστος Ψάλτης, κληρικοί και λαϊκοί.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου