11 ξενοδοχεία υπό ανακαίνιση σε Πρωταρά και Αγία Νάπα

a1 Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Μεγάλες ανακαινίσεις με προσθήκες εκατοντάδων νέων κλινών και χώρων ψυχαγωγίας ετοιμάζουν για το 2018 οι μεγάλες ξενοδοχειακές εταιρείες, ενθαρρυμένες από τις υψηλές πληρότητες της τελευταίας διετίας και προσδοκώντας συνέχιση της ροής all inclusive τουριστών στην Κύπρο.

Ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων υποβάλλονται σε πλήρη ή μερικό λίφτινγκ με στόχο να καταστούν ακόμη πιο ελκυστικά για τους ξένους τουριστικούς πράκτορες.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η StockWatch, σε περισσότερα από 20 ξενοδοχεία παγκύπρια βρίσκονται σε εξέλιξη έργα για ανακαίνιση και βελτίωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων τους. Στόχος είναι το αργότερο μέχρι τον Μάιο να είναι έτοιμα να υποδεχθούν το νέο κύμα τουριστών.

Ανάμεσα στα ξενοδοχεία που υποβάλλονται σε ολικό λίφτινγκ είναι και 11 ξενοδοχεία σε Αγία Νάπα και Πρωταρά.

Ξενοδοχεία υπό ανακαίνιση:

4 αστέρων:
Tsokkos Protaras Hotel, Πρωταράς
St. Elias, Πρωταράς
Louis Althea Beach, Πρωταράς
Atlantica Mare Village, Αγία Νάπα
Atlantica Bay Hotel, Αγία Νάπα
Olympic Lagoon, Αγία Νάπα
Grecian Sands Hotel, Αγία Νάπα
Asterias Beach Hotel, Αγία Νάπα
5 αστέρων:
Constantinos The Great, Πρωταράς
Grecian Park Hotel, Πρωταράς
Grecian Bay, Αγία Νάπα

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για δύο ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα, το Atlantica Bay Hotel 4 αστέρων με προσθήκες στους εξωτερικούς χώρους, στο οποίο ανακαινίζονται όλα τα δωμάτια όπως και το Atlantica Mare Village, πρώην Kermia στο οποίο συνεχίζεται η ανακαίνιση σε διάφορους χώρους που ξεκίνησε από πέρσι όταν μετατράπηκε από τουριστικό χωριό σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Είναι δυναμικότητας 261 δωματίων συν ακόμη 108 δωμάτια που θα προστεθούν για το 2018.

Προς το τέλος Μαΐου αναμένεται και η ολοκλήρωση των έργων σε όλα τα κομμάτια του ξενοδοχείου Constantinos The Great 5 αστέρων καθώς και του ξενοδοχείου Tsokkos Protaras Hotel 4 αστέρων στο οποίο θα προστεθούν 40 νέα δωμάτια. Και τα δύο ξενοδοχεία βρίσκονται στον Πρωταρά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακαίνιση ακόμη ενός ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα, του Olympic Lagoon που αναβαθμίζεται από 4 σε 5 αστέρων δυναμικότητας 295 δωματίων.

Η γνωστή εταιρεία Grecian Hotel η οποία διαθέτει τρία ξενοδοχεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο προχωρεί επίσης σε βελτιωτικά έργα στα ξενοδοχεία της.

Αναβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες στο Grecian Bay Park επίσης 5 αστέρων και στο Grecian Sands Hotel 4 αστέρων, όλα στην Αγία Νάπα.

Αναβαθμίζεται και φρεσκαρίζεται επίσης το τουριστικό χωριό St. Elias Resort 4 αστέρων στον Πρωταρά στο οποίο προσθέτονται 16 ιδιωτικές πισίνες και τζακούζι σε ανάλογο αριθμό διαμερισμάτων.

Το γνωστό επίσης ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα, Asterias Beach Hotel 4 αστέρων και δυναμικότητας 288 δωματίων που η ιστορία του ξεκινά από τα παράλια της όμορφης Αμμοχώστου καθώς παραμένει κλειστό από το 1974, προβαίνει σε βελτιωτικά έργα στην πλήρη ανακαίνιση που έτυχε πέρσι.

Βελτιωτικά έργα γίνονται στο Pavlo Napa Hotel 4 αστέρων, 147 δωματίων και στο Aqua Mare Beach Hotel στην Πάφο το οποίο θα προσθέσει ένα αριθμό δωματίων στα υφιστάμενα 159 δωμάτια.

Πηγή: StockWatch