25 στέκια για κυπριακή κουζίνα στην επαρχία Αμμοχώστου

img 7961 Time Out, Εστιατόρια, Νέα Αμμοχώστου, Ταβέρνες

Ένας οδηγός γεύσης με εστιατόρια και ταβέρνες για πιάτα κυπριακής κουζίνας, μεζέδες, κλέφτικο, είδη σχάρας σε Παραλίμνι, Πρωταρά, Αγία Νάπα και ευρύτερη περιοχή ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου δημοσίευσε σήμερα το TimeOutCyprus.com

img 1137 Time Out, Εστιατόρια, Νέα Αμμοχώστου, Ταβέρνες

Βαγγέλης
Από τον προπάππου, στον παππού, στον πατέρα και στα εγγόνια! Η Ταβέρνα Βαγγέλης στο Παραλίμνι κουβαλά μεγάλη ιστορία. Η ίδια ταβέρνα, τα καλοκαίρια μετακομίζει παραλιακά, στη Λεωφόρο του Πρωταρά, και μαζί της παίρνει την παράδοση, τις γεύσεις και την άψογη εξυπηρέτηση. Το μενού της περιλαμβάνει κρεατικά, θαλασσινά, μουσακά, στιφάδο και πολλά άλλα! Ο μεζές του Βαγγέλη πάντως (€17.50) είναι μπόλικος και γεμάτος παραδοσιακές γεύσεις!
(23821456) Λεωφόρος Πρωταρά 27. Δ-Κ 12.00-23.00.

Καμασιάς Ταβέρνα
Τοπικές, μελωμένες πατάτες που ψηθήκαν μαζί με το κουνέλι στιφάδο και λιώνουν στο στόμα, ολόφρεσκα ψάρια με μαεστρία ψημένα, σουβλάκια ζουμερά και πολλά άλλα καλούδια, όλα συνοδευμένα με φρέσκα λαχανικά του τόπου. Η ταβέρνα Καμασιάς δεν αγαπά απλά την παράδοση, αλλά και την τιμά! Ξεχωρίζει για τον μεζέ της (€17.90), με σαλάτα και κρύα ορεκτικά, χαλούμι, μπέικον κρασάτο, λουκάνικο, σαλιγκάρια, μανιτάρια, κολοκυθάκια με αβγά, σουβλάκι, κοτόπουλο, κουνέλι και πάει πάει, μέχρι να είναι σίγουροι ότι θα φύγεις όχι μόνο ικανοποιημένος, αλλά και με φαγητό για την επόμενη μέρα!
(23825144) Δαιδάλου 23, Παραλίμνι. Τρ-Κ 12.30-15.30 & 18.30-24.00.

Δείτε όλες τις προτάσεις εδώ