45 φωτογραφίες ενός αλλιώτικου Πρωταρά που μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα

Φωτογραφίες από την περιοχή του Πρωταρά δείχνουν μια ήσυχη πολιτεία, πράγμα πρωτόγνωρο αφού εδώ και πολλές δεκαετίες, τέτοια εποχή του χρόνου η περιοχή σφύζει από ζωή.

Πως είναι ο Πρωταράς αυτές τις μέρες; Φωτογραφίες του «SigmaLive» από την περιοχή δείχνουν μια ήσυχη πολιτεία, πράγμα πρωτόγνωρο αφού εδώ και πολλές δεκαετίες, τέτοια εποχή του χρόνου η περιοχή σφύζει από ζωή.

Ωστόσο, αν και ήσυχα, δεν είναι νεκρά, ούτε επικρατεί μεμψιμοιρια. Ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και συνεργεία του Δήμου Παραλιμνίου, εργάζονται πυρετωδώς για να τους βρει η άρση των περιορισμών πανέτοιμους να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους.

Στις φωτογραφίες του «SigmaLive» βλέπουμε τις μαγευτικές χρυσές αμμουδιές του Πρωταρά στο παραλιακό μέτωπο, με τα καταγάλανα νερά. Οι γνωστές παραλίες του Κόλπου της Συκιάς (Fig Tree Bay), της Βρύσης και αλλού είναι άδειες, αν και υπάρχουν κάποιοι μεμονομένοι λουόμενοι. Τα πλάνα είναι σπάνια διότι υπό άλλες συνθήκες θα ήταν γεμάτες κόσμο.

Αύριο, αναμένονται οι πρώτοι επισκέπτες, έστω και για λίγες ώρες, αφού με την ξαφνική άνοδο της θερμοκρασίας και τη βουτιά στην θάλασσα ως επιλογή «άσκησης» για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, πολλοί θα προτιμήσουν την πορεία προς είτε προς το Παραλίμνι, είτε σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Κύπρου μας, για να δροσιστούν.

Δείτε τις φωτογραφίες: