Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για Τοπικό Σχέδιο Αγίας Νάπας-Παραλιμνίου-Δερύνειας καταγγέλλει ο Κ.Χατζηγιάννης

topiko sxedio Κυριάκος Χατζηγιάννης, Τοπικό Σχέδιο

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση δημοσίευσης του τελικού Τοπικού Σχεδίου για τους Δήμους Παραλιμνίου-Αγιάς Νάπας-Δερυνειας συνιστά άνιση μεταχείριση μεταξύ των πολιτών όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής αναφέρει ότι τα υφιστάμενα σχέδια ανάπτυξης είναι διαφορετικά αυτή τη στιγμή και για τον λόγο αυτό δεν επωφελούνται ισάξια οι πολίτες του κάθε Δήμου.

Ο βουλευτής εκφράζει στην ανακοίνωση την ανησυχία του καθώς υπάρχει, όπως αναφέρει, και το ενδεχόμενο κερδοσκοπίας εις βάρος ανήξερων πολιτών που επιθυμούν να πουλήσουν αυτή τη στιγμή, χωρίς να ξέρουν ότι μετέπειτα πιθανόν να αλλάξει η ζώνη στην οποία ανήκει η περιουσία τους.

Ο ίδιος καλεί άμεσα τους αρμοδίους όπως επισπεύσουν την ολοκλήρωση και δημοσίευση του εν λόγω Τοπικού Σχεδίου, ώστε να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε εκμεταλλεύσεις που προκαλούνται από τις στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό. Παράλληλα σημειώνει την καθήλωση της ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την μη ύπαρξη Τοπικών Σχεδίων.

Famagusta.News