Άφιξη άτυπων μεταναστών στο Παραλίμνι

Εικόνα Αρχείου

Συνολικά δέκα άτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες βράδυ στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 22.45 χθες βράδυ λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου ότι εντοπίστηκε βάρκα με άτυπους μετανάστες ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής του Κάβο Γκρέκο.

Ακατος της λιμενικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή, ρυμούλκησε τη βάρκα και την μετέφερε στο λιμάνι του Golden Coast στο Παραλίμνι.

Η Αστυνομία ειδοποίησε όλες τις απαραίτητες Υπηρεσίες και Τμήματα της Δημοκρατίας, όπως Γραφείο Ευημερίας, Πολιτική Αμυνα και Τμήμα Αλλοδαπών, μέλη των οποίων μετέβησαν στη περιοχή προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους άτυπους μετανάστες και να τους παράσχουν είδη πρώτης ανάγκης.

Πάνω στη βάρκα βρίσκονταν 10 άτομα, δηλαδή δύο γυναίκες, τρεις άνδρες, ένας ασυνόδευτος 17χρονος και 4 ανήλικα παιδιά.

Οι άτυποι μετανάστες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι ήταν από τη Συρία και το Λίβανο, ότι κατοικούσαν στο Λίβανο.

Ανέφεραν επίσης ότι αγόρασαν τη βάρκα, μήκους πέντε μέτρων για το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ από ένα άνδρα στον Λίβανο, ο οποίος τους μετέφερε μέχρις ενός σημείου και στη συνέχεια τους έδωσε τις συντεταγμένες και με το GPS κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο όπου εντοπίστηκαν από την λιμενική Αστυνομία.

Αμέσως μετά την άφιξη τους στη στεριά ένα από τα παιδιά, ένοιωσε αδιαθεσία και ναυτία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες πήρε εξιτήριο.

Μετά τη λήψη των στοιχείων τους οι άτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν γύρω στις 4 σήμερα τα ξημερώματα, με τη συνοδεία της Αστυνομίας και μελών της Πολιτικής Αμυνας, στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών στη Κοκκινοτριμιθιά.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ