Αγ. Νάπα και Πρωταράς ζητούν αύξηση τιμής για κρεβατάκια

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας επαναφέρουν το αίτημά τους στην Κεντρική Επιτροπή Παραλιών ώστε να τους επιτραπεί να επενδύσουν σε καλύτερου επιπέδου ομπρέλες και κρεβατάκια, όπως σε παραλίες σε δημοφιλή ελληνικά νησιά. Να τους δοθεί δηλαδή η δυνατότητα να εκμεταλλευτούν ένα μικρό ποσοστό των παραλιών, μέχρι 10%, στο οποίο θα προσφέρουν υπηρεσίες πολυτελείας με διαφορετικές τιμές.

Έτσι, με πρωτοβουλία του νέου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών Λοΐζου Λοΐζου, το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι και πέρσι έγιναν προσπάθειες από τους δύο δήμους, οι οποίες απέβησαν άκαρπες και θεωρούν ότι με την αλλαγή της ηγεσίας στην Επιτροπή Παραλιών, θα έχουν πιο θετικά αποτελέσματα.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα των δημάρχων Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη, και Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσου, σκοντάφτει στη νομοθεσία.

Μιλώντας στον «Φ», ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι τα αιτήματα των δύο δήμων είναι δύο. Αρχικά να επανεξεταστεί η χρέωση των €2,50 διότι όταν εγκρίθηκε ο σχετικός κανονισμός, ο ΦΠΑ ήταν στο 8%, ενώ σήμερα ανέρχεται στο 19%. «Έχασαν οι δήμοι από την άνοδο του ΦΠΑ», όπως υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί. «Διότι οι δήμοι από τα €2,50, μόνο €2,10 βάζουν στην τσέπη τους με αποτέλεσμα η τοπική Αρχή να μην μπορεί να προμηθευτεί με καλύτερης ποιότητας κρεβατάκια και ομπρέλες ή να αναβαθμίσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, διότι δεν μπορεί να αποσβήσει το κόστος».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «γι’ αυτό κάναμε επίσης την πρόταση όπως στο 10% της παραλίας να μην υπάρχει ανώτατη χρέωση». Όπως εξήγησε, η νομοθεσία προνοεί ότι εκεί που υπάρχει σχέδιο χρήσης της παραλίας, μόνο το 50% μπορεί να γίνεται από την τοπική Αρχή, το άλλο 50% είναι ελεύθερα προσβάσιμο για κάθε πολίτη να τοποθετήσει δική του ομπρέλα ή κρεβατάκι εάν επιθυμεί. «Επομένως, μιλούμε για το 10% του κομματιού που διαχειρίζεται η τοπική Αρχή», επεσήμανε ο κ. Καρούσος.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας επιδιώκοντας να αναβαθμίσει τις παραλίες, έχει βγει σε προσφορές για μελέτη τοπιοτέχνησης προκειμένου να διαμορφωθούν θεματικές παραλίες (για οικογένειες, για νεαρούς, για φυσιολάτρες).

Δήμητρα Λάντου / Φιλελεύθερος

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024