Αγία Νάπα: Στήριξη στις διαμαρτυρίες για σκουπίδια από Οικολόγους

Στιγμιότυπο 2019 06 14 14.16.45 Κίνημα Οικολόγων, Οικολόγοι, Περιβάλλον, Σκουπίδια

Δίκαιες χαρακτηρίζει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τις διαμαρτυρίες κατοίκων της Αγίας Νάπας για την παράνομη καύση σκουπιδιών στην περιοχή Αγίας Νάπας – Παραλιμνίου.

Όπως αναφέρει το Κίνημα σε ανακοίνωσή του, έντονα είναι τα παράπονα των κατοίκων σε περιοχές της ελεύθερης Αμμοχώστου, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το βράδυ της Τετάρτης 12/06/19, διότι δεν μπορούσαν να ανεχθούν την βαριά οσμή του καπνού που δημιούργησε κλίμα δυσφορίας σε πολλές κοινότητες.

Διαβάστε επίσης:
Μέτρα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών από τον Δ. Παραλιμνίου
Καρούσος: Επικήρυξε με €5.000 όσους καίνε παράνομα σκουπίδια
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κυκλοφοριακό χάος – Δημότες απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο (εικόνες/βίντεο)
ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Δημότες απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο

Οι πληροφορίες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, κάνουν λόγο για κατάσταση που εξελίχθηκε καθώς φαίνεται να υπάρχει αδυναμία διαχείρισης σκυβάλων, με αποτέλεσμα κάποιοι να σκεφτούν να ανάψουν φωτιά στα σκουπίδια του παράνομου σκυβαλότοπου στην περιοχή, προκειμένου να τα λιγοστέψουν!

Η Πυροσβεστική επιχείρησε το βράδυ της Κυριακής με τρία οχήματα να κατασβέσει την πυρκαγιά στα σκουπίδια αλλά η φωτιά λόγω ανέμων αναζωπυρώθηκε. Έγινε εκ νέου προσπάθεια με τη συμβολή και εκσκαφέα, ωστόσο η ζημιά στην ποιότητα του αέρα είχε φτάσει πλέον σε αποπνικτικά σημεία.

Την Τετάρτη το βράδυ οι κάτοικοι λόγω της έντονης δυσφορίας πραγματοποίησαν αυθόρμητη διαμαρτυρία για την κατάσταση.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει μέσω της ανακοίνωσής του την πλήρη στήριξη του στους κατοίκους της περιοχής και στηρίζει τις όποιες διαμαρτυρίες στις οποίες προβαίνουν διεκδικώντας καθαρό αέρα.

Famagusta.News