Αιχμές Πυρίλλη σε Αναστασιάδη: “Αυτοί που αναγνωρίζετε ως κηδεμόνες μας…” – Απάντηση ΠτΔ

Στιγμιότυπο 2019 02 04 20 exclusive, Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑ

Αιχμές άφησε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τα σημερινά εγκαίνια της Αστυνομικη΄ς Διεύθυνσης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ανέγερση του νέου κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του νέου επαρχιακού Δικαστηρίου και τη μεταστέγαση του Κτηματολογίου και της Πολεοδομίας, άφησε αιχμές για τη μη αναγνώριση της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) από την Κυβέρνηση ως περιφερειακό επιμελητήριο, λέγοντας απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: “Αυτοί τους οποίους αναγνωρίζετε ως κηδεμόνες μας λάμπουν διά της απουσίας τους. Τα άδικα ουκ ευλογούνται κύριε Πρόεδρε. Έχουμε την ωριμότητα και την ικανότητα να αποφασίζουμε εμείς για τον τόπο μας και δε χρειαζόμαστε κηδεμόνες. Αναμένουμε να μας το εξασφαλίσετε. Δεν είμαστε αχάριστοι.”

Απάντηση Προέδρου Αναστασιάδη: “Να υπάρξει ενιαίος φορέας, που να εκφράζει την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου προς όφελος επιχειρηματιών”

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο σημείο της ομιλίας του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη αναφορικά με το ΤΕΒΕΑ και το ΕΒΕΑ και είπε πως “βρισκόμαστε σε διάλογο, προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, συμμερίζομαι οπωσδήποτε τις ανησυχίες που εκφράζονται από πλευράς των επιχειρηματιών της ελεύθερης περιοχής, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να δούμε πώς είναι δυνατόν, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε διάσπαση, να υπάρξει ένας πραγματικά ενιαίος φορέας, που να εκφράζει και την ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου προς όφελος των επιχειρηματιών που δρουν και επενδύουν στην περιοχή”.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Παραλιμνίου ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό του Δήμου “και για νέα έργα, αρκεί να είναι ώριμα, καλά σχεδιασμένα και, βεβαίως, να το επιτρέπουν τα οικονομικά του κράτους”.

Διαβάστε αυτούσια την ομιλία του Δημάρχου Παραλιμνίου:

Σήμερα τερματίζεται η 45χρονη ταλαιπωρία των διαφόρων κλιμακίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου που στεγάζονταν σε διάσπαρτα ενοικιαζόμενα κτήρια στην επαρχία μας. Στο κτήριο που εγκαινιάζουμε σήμερα αξίας 5.5. εκατομμυρίων ευρώ συστεγάζονται πλέον όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει η Αστυνομική Δύναμη της Κύπρου.

Τα οφέλη είναι πολλαπλάσια του κόστους, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών. Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποδεικνύει εμπράκτως την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει στην ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του Αστυνομικού Σώματος της επαρχίας μας καθώς και των εργασιακών συνθηκών των μελών του.

Τέτοιες σύγχρονες κτηριακές υποδομές Ευρωπαϊκών προδιαγραφών συμβάλλουν καταλυτικά στην τήρηση της δημόσιας τάξης και στην καλλιέργεια αισθήματος ασφάλειας τόσο στους πολίτες όσο και στους τουρίστες που επισκέπτονται την επαρχία μας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κύριος Ιωνάς Νικολάου με την ανέγερση των κτηρίων των δικαστηρίων Αμμοχώστου ολοκληρώνει τις υποδομές του  Υπουργείου του στην επαρχία μας αποδεικνύοντας περίτρανα οτι τη σέβεται και τη στηρίζει.

Κύριε Υπουργέ, σε ευχαριστούμε θερμά. Το όραμα του Αστυνομικού Διευθυντή και αγαπητού φίλου και μακαριστού Αντώνη Παπακωνσταντίνου, που έφυγε από τη ζωή πριν πέντε μήνες γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Αν ζούσε σήμερα θα ήταν ο πιο περήφανος και χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Εκφράζουμε τις μεταθανάτιες ευχαριστίες προς αυτόν και ευχόμαστε η μνήμη του να είναι αιώνια.

Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Μετά την κατάληψη της Μητρόπολής μας, της Βασιλεύουσας πόλης της Αμμοχώστου, είστε ο μόνος Πρόεδρος που αναγνώρισε ότι η ελεύθερη επαρχία της Αμμοχώστου, έχει στάτους επαρχιακής οντότητας και όχι περιοχής. Επί δικής σας διακυβέρνησης λήφθηκαν αποφάσεις και δημιουργούνται έργα που δημιουργούν προοπτικές, ώστε τα παιδιά μας να έχουν και ελπίδα και μέλλον.

Εμείς σήμερα γιορτάζουμε και πανηγυρίζουμε μαζί σας. Όμως αυτοί τους οποίους αναγνωρίζετε ως κηδεμόνες μας λάμπουν διά της απουσίας τους. Τα άδικα ουκ ευλογούνται κύριε Πρόεδρε. Έχουμε την ωριμότητα και την ικανότητα να αποφασίζουμε εμείς για τον τόπο μας και δε χρειαζόμαστε κηδεμόνες. Αναμένουμε να μας το εξασφαλίσετε. Δεν είμαστε αχάριστοι. Από τα βάθη της καρδιάς μας σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε.

Famagusta.News