Αλλάζει όψη το Παραλίμνι με νέα σχέδια που υλοποιεί ο Δήμος

imagew Αναπτυξιακά Έργα, Δήμος Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου

Νέα σχέδια θα υλοποιηθούν στο κέντρο του Παραλιμνίου, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν την όψη του Δήμου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη, αυτή την περίοδο βρίσκονται στα σκαριά έργα που αφορούν τον κεντρικό πυρήνα της πόλης τα οποία στοχεύουν στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, την οικονομική και την κοινωνική ευημερία των κατοίκων, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα και ενθαρρύνοντας την επιχειρηματικότητα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Πυρίλλης, σήμερα θα παρουσιαστεί η κυκλοφοριακή μελέτη στον φορέα κυκλοφοριακών μελετών. Αφού εκδοθεί η πολεοδομική άδεια θα προχωρήσουν τα κατασκευαστικά σχέδια.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την περιοχή της κεντρικής πλατείας, την πλατεία των εκκλησιών δηλαδή, όλη την λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του ΙΙΙ, τον λεγόμενο Νοτά μέχρι και την Αγία Μαρίνα, περιοχές οι οποίες θα πεζοδρομοιοποιηθούν πλήρως.

«Σκοπός, ανέφερε ο Δήμαρχος, είναι να μπορούν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες να απολαύσουν το κέντρο απρόσκοπτα και με ασφάλεια».

Μέσα στους σχεδιασμούς των αρχών είναι η δημιουργία χώρων πρασίνου, παιδικών χαρών και η παροχή διαφόρων διευκολύνσεων στον ευρύτερο χώρο βελτιώνοντας την προσβασιμότητα και ενθαρρύνοντας την επιχειρηματικότητα.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Πυρίλλης, θα δημιουργηθούν νέα μνημεία ενώ διεξάγεται και μια μελέτη επαναχωροθέτησης των υφιστάμενων μνημείων που υπάρχουν διάσπαρτα στην πόλη. Επίσης, συνέχισε, ο Δήμος έχει προχωρήσει στην απαλλοτρίωση ενός σπιτιού δίπλα από το παλιό στάδιο της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Εκεί θα δημιουργηθεί ένας χώρος στον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν μνημεία, μικρές ομάδες ανθρώπων ή οργανώσεις οι οποίες επιθυμούν να τιμήσουν ήρωες ή πρόσωπα του Παραλιμνίου.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση με τους Δημότες του Παραλιμνίου, στην οποία θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με τα νέα έργα.
Τα κατασκευαστικά σχέδια εκτιμάται πως θα είναι έτοιμα μέσα στους επόμενους 9 μήνες.

“Τα έργα που έχουν προταθεί έχουν στόχο να καταστήσουν το Παραλίμνι μία πόλη φιλική και ελκυστική για κοινωνικές, περιβαλλοντικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες”, είπε ο κ. Πυρίλλης.

Το έργο, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του εμπορικού άξονα και του πυρήνα του Δήμου, αναβαθμίζοντας έτσι και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών ορίζεται στα δυο χρόνια περίπου. Το πολεοδομικό αυτό έργο αναμένεται να στοιχίσει 19 εκατομμύρια ευρώ.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ