Ανακοίνωση Κινήματος Οικολόγων για πυρκαγιές στη Λίμνη Παραλιμνίου

DSC 2220 Paralimni, Κίνημα Οικολόγων, Λίμνη Παραλιμνίου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ, Πυρκαγιές
©Famagusta.News

“Κάποιοι θέλουν να κάψουν τα φιδάκια Natrix – Natrix Cypriaca” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών με αφορμή τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν σήμερα Τρίτη και χθες Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Δύο κακόβουλες πυρκαγιές στο ίδιο σημείο σε δύο μέρες, έχουν θέσει σε κίνδυνο ένα από τα σπανιότερα είδη νερόφιδου, το Natrix – Natrix Cypriaca, στην περιοχή Natura 2000 και περιοχή «ΖΕΠ» για προστασία πουλιών στη λίμνη του Παραλιμνίου.

Η πληροφόρηση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρει ότι η αστυνομία ερευνά την υπόθεση ως κακόβουλη. Αφού ακρωτηριάστηκε ο βιότοπος και μέρος του οικοπεδοποιήθηκε και αφού παρέμειναν στην περιφέρεια του τόσο το σκοπευτήριο όσο και η πίστα motocross, τώρα κάποιοι προσπαθούν να κάψουν την βλάστηση και να διώξουν τα μικρά νερόφιδα Natrix- Natrix.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλούμε τις Αρχές και δη την αστυνομία να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο τον υδροβιότοπο, που αποτελεί ένα από τους σπανιότερους φυσικούς πόρους του τόπου μας.”