Ανδρέας Λοΐζου: Αποχαιρετά τον Δήμο Παραλιμνίου και ο διορισμός ως δικαστής

paralimni exclusive, Δήμος Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου

Επαρχιακός Δικαστής αναμένεται να διοριστεί σύμφωνα με τις πληροφορίες του Famagusta.News, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παραλιμνίου Ανδρέας Λοΐζου (Σουστής). Ο διορισμός του νομικού Ανδρέα Λοΐζου, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών και να αποσταλεί επίσημη επιστολή στον ίδιο στην οποία να ανακοινώνεται ο διορισμός του και εφόσον την αποδεχθεί να προχωρήσει ο διορισμός του στη θέση του επαρχιακού δικαστή.

Οι νέοι δικαστές πληροφορήθηκαν ήδη για το διορισμό τους, όμως η Δικαστική Υπηρεσία δεν έχει προβεί ακόμη σε επίσημη ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προκήρυξε κενές θέσεις για πλήρωση στη Δικαστική Υπηρεσία στα πλαίσια της δικαστηριακής μεταρρύθμισης.

Αποχώρηση από Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου και ο επιλαχών

Στην περίπτωση αποδοχής του διορισμού του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Παραλιμνίου, τότε δημιουργείται κενωθείσα θέση την οποία, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Δήμων Νόμου, λαμβάνει ο επιλαχών υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές (2016) του ίδιου συνδυασμού.

Επιλαχών κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2016 στον συνδυασμό με τον Δημοκρατικό Συναγερμό ήταν ο Σταύρος Νεοφύτου. Το νέο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να διοριστεί από τον Έπαρχο Αμμοχώστου και ο διορισμός να επικυρωθεί σε συνεδρίαση της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, o Δήμαρχος Παραλιμνίου έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις και την πιθανή κενωθείσα θέση και αναμένεται η επικύρωση του διορισμού ώστε να προχωρήσει το δημοτικόι συμβούλιο στις απαραίτητες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοΐζου εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Παραλιμνίου το 2016 για δεύτερη θητεία, με 1053 ψήφους.

Ο Ανδρέας Λοΐζου

Ο Ανδρέας Λοΐζου, γεννήθηκε στις 1/10/1980. Γονείς του είναι ο Γιαννάκης Ανδρέα Γιαννάκη και η Κορνηλία Ζαχαρία Χατζήζαχαρία. Αποφοίτησε το 1998 από το Λύκειο Παραλιμνίου. Μετά την στρατιωτική του θητεία σπούδασε νομικά στο University of Warwick από όπου και αποφοίτησε το 2004. Ακολούθως φοίτησε στο BPP College στο Λονδίνο (Bar Professional Training Course) και αφού πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις του Bar Council του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε το 2005 τον τίτλο του Barrister at Law από το Honourable Society of Gray’s Inn. Στη συνέχεια πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου Κύπρου και το 2006 ορκίστηκε δικηγόρος και ενεγράφη στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Οι νέοι διορισμοί

Συνολικά αναμένεται να επικυρωθεί ο διορισμός 13 επαρχιακών δικαστών, 2 ανώτερων επαρχιακών δικαστών ενώ άλλοι 5 δικαστές θα προαχθούν από τη θέση του Ανώτερου Δικαστή στη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Famagusta.News