Αποκαλύψεις Γρηγόρη Κάστανου για Ρονάλντο: «Με έχει συμβουλέψει…»

kastanos

Ο διεθνής Κύπριος μέσος, Γρηγόρης Κάστανος, που βρίσκεται στη Γιουβέντους από το 2014, μιλάει στο Sport24.gr για την ποδοσφαιρική ζωή δίπλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο, λίγες μέρες μετά το καταπληκτικό χατ – τρικ του Πορτογάλου απέναντι στην Ατλέτικο.

Τον προηγούμενο Ιανουάριο ο Γρηγόρης Κάστανος υπέγραψε στη Γιουβέντους νέο συμβόλαιο μέχρι το 2022. Ο 21χρονος Κύπριος μέσος ανήκει από το 2014 στους “μπιανκονέρι”, οι οποίοι δείχνοντας πίστη στις δυνατότητές του, αποφάσισαν να επεκταθεί η συνεργασία τους και για την επόμενη τριετία.

Ο διεθνής χαφ δεν έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα με την πρώτη ομάδα, αλλά τις περισσότερες φορές κάνει προπονήσεις με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την… παρέα του, η οποία την Τρίτη (12/3) ανέτρεψε το 0-2 του πρώτα αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης και με χατ – τρικ του Πορτογάλου στο Τορίνο (3-0) πέρασε στους “8” του Champions League. Ο Κάστανος, που παρακολούθησε από τα επίσημα το ιστορικό παιχνίδι με τους “ροχιμπλάνκος” στο Allianz Stadium” περιέγραψε στο Sport24.gr πώς έζησε την αλησμόνητη αναμέτρηση και αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική ζωή δίπλα σε έναν εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο 21 ετών μέσος μίλησε για τις συμβουλές που του έχει δώσει ο Πορτογάλος από την ημέρα που άφησε τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ για την ιταλική ομάδα, για τον τρόπο λειτουργίας της “Μεγάλης Κυρίας”, για τον ιδιοκτήτη Αντρέα Ανιέλι, για τα πειραχτήρια της ομάδας του, για το ποδοσφαιρικό του πρότυπο και για το στυλ του που σύμφωνα με τους Ιταλούς παραπέμπει σε… Φερνάντο Ρεντόντο.

“Στο τρίτο γκολ ένιωσα υπερήφανος που είμαι μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας”

– Ήσουν παρών στο ιστορικό παιχνίδι με την Ατλέτικο, έστω από την κερκίδα. Πώς το βίωσες; Περίγραψέ μου τα συναισθήματά σου και την ατμόσφαιρα, ιδίως μετά το τρίτο γκολ.

“Ήμουν εκεί, στη μεγάλη πρόκριση απέναντι στην Ατλέτικο. Είχα πάει με τους συμπαίκτες μου για να απολαύσουμε αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Συνήθως δεν πηγαίνω στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούσα να χάσω αυτό το παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Η Γιουβέντους έκανε πολύ δυνατό παιχνίδι. Στο τρίτο γκολ ένιωσα υπερήφανος που είμαι ποδοσφαιριστής μιας τόσο μεγάλης ομάδας”.

– Τις μέρες πριν από τον αγώνα με την Ατλέτικο έκανες προπόνηση με την πρώτη ομάδα; Τι σας έλεγε ο Αλέγκρι;

“Ναι είμαι πολύ συχνά με την πρώτη ομάδα. Το κλίμα ήταν φανταστικό, γιατί όλοι πίστευαν στην πρόκριση. Ο προπονητής μας έλεγε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ότι θα κάνουμε μεγάλο ματς για να περάσουμε. Ακόμα και μετά το πρώτο ματς, όλοι είχαν πίστη και ήξεραν ότι είναι εφικτό με δουλειά και προπόνηση, να γίνει το τέλειο παιχνίδι για να έρθει η πρόκριση. Οι συμπαίκτες μου είδαν τι λάθη έγιναν στην Ισπανία και στη ρεβάνς δεν έγιναν ξανά”.

– Τι σου έλεγαν οι συμπαίκτες σου πριν από τον αγώνα; Έτυχε να μιλήσεις με κάποιον από την πρώτη ομάδα;

“Όλοι ήταν αισιόδοξοι. Έκαναν τη προετοιμασία τους με σοβαρότητα, γιατί γνώριζαν ότι πρέπει να κάνουν απόλυτο παιχνίδι για να περάσουν”.

“Ο Κριστιάνο είναι από άλλο… πλανήτη. Είναι το παράδειγμα για όλους στο κλαμπ”

– Με τον Κριστιάνο έχεις καλή σχέση; Του είπες τίποτα μετά τον αγώνα με την Ατλέτικο; Αυτός σου είπε κάτι;

“Δεν τον είδα μετά το παιχνίδι με την Ατλέτικο, γιατί ήμουν όλη την εβδομάδα με την Κ23”.

– Πώς είναι γενικά σαν άνθρωπος; Πώς συμπεριφέρεται στις προπονήσεις και προς τους συμπαίκτες του;

“Είναι το παράδειγμα για όλους στο κλαμπ. Πολύ καλός άνθρωπος. Σου δίνει οδηγίες και προσπαθεί να βοηθάει και τους μικρούς. Είναι από άλλο… πλανήτη”.

– Ο Κριστιάνο σε έχει συμβουλέψει ποτέ για κάτι; Εσύ του έχεις ζητήσει συμβουλές;

“Ο Κριστιάνο με έχει συμβουλέψει στο πώς να διαχειρίζομαι τον εαυτό μου, να κάνω τις κατάλληλες ασκήσεις πριν και μετά την προπόνηση, αλλά και συμβουλές στο γυμναστήριο. Προσπαθώ να παίρνω το παράδειγμα από αυτόν εντός και εκτός γηπέδου. Απολαμβάνει την κάθε του στιγμή”.

– Με την ανανέωση του συμβολαίου σου έδειξαν στη Γιουβέντους ότι σε πιστεύουν. Θεωρείς ότι είναι θέμα χρόνου να παίξεις στην πρώτη ομάδα; Ή θεωρείς ότι είναι υπερβολικά δύσκολο;

“Φέτος είμαι πιο κοντά από κάθε άλλη χρονιά στην πρώτη ομάδα. Είναι τιμή μου να κάνω προπονήσεις με τους άνδρες και να πηγαίνω αποστολή με μια τόσο μεγάλη ομάδα. Βρίσκομαι κοντά σε σπουδαίες ποδοσφαιριστές και ανθρώπους. Δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό και πιστεύω ότι μια μέρα θα μπορέσω να πάρω λεπτά συμμετοχής”.

“Πρότυπό μου ο Ντι Μαρία, στυλ Ρεντόντο”

– Περιέγραψέ μου πώς λειτουργεί ως κλαμπ η Γιουβέντους…

“Σεβασμός στους κανόνες. Αυτό είναι το βασικό στην ομάδα. Πειθαρχία και απόλυτη προσήλωση στη δουλειά στις προπονήσεις και στους αγώνες”.

– Με τον Ανιέλι έχει τύχει να μιλήσεις ποτέ; Τι άνθρωπος είναι;

“Ναι του έχω μιλήσει. Είναι ήρεμος και πολύ έξυπνος πρόεδρος. Τον σέβομαι πάρα πολύ”.

Untitled2

– Ποιος είναι ο συμπαίκτης σου που κάνει τις περισσότερες πλάκες; Ποιος είναι ο πιο σοβαρός;

“Όλοι κάνουν πλάκες εκεί που μπορούν, ξέρουν τα όρια. Επίσης όλοι είναι σοβαροί τις στιγμές που πρέπει. Εκείνοι πάντως που είναι τα μεγαλύτερα πειραχτήρια είναι οι Λατινοαμερικανοί, οι Ντιμπάλα, Ντόουγκλας Κόστα, Άλεξ Σάντρο και Κάσερες”.

– Ποια είναι τα όνειρά σου στο ποδόσφαιρο; Τι στόχο έχεις;

“Το όνειρό μου είναι κάποια μέρα να παίξω στο Champions League και να πάρω τίτλους στην καριέρα μου. Να είμαι σημαντικός παίκτης και πρωταγωνιστής. Ελπίζω όλα αυτά να είναι στη Γιουβέντους”.

– Περιέγραψέ μου πώς περνάς το 24ωρο σου ενώ είσαι μέλος αυτού του τεράστιου κλαμπ.

“Συνήθως έχουμε πρωινές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Κάποιες φορές κάνω λοιπόν πρωινές προπονήσεις με τους άνδρες και το απόγευμα με τη δεύτερη. Είμαι 21 ετών και συνεχίζω να βελτιώνομαι. Μετά τις προπονήσεις βγαίνω για καφέ ή για δείπνο με φίλους και συμπαίκτες. Μπορώ να πω πως περνάω όμορφα και ευχάριστα το 24ωρό μου στο Τορίνο”.

– Έχεις κάποιον παίκτη ως πρότυπο;

“Μου αρέσει πολύ ο Ντι Μαρία. Εδώ στην Ιταλία πολλοί μου λένε ότι το στυλ μου μοιάζει με εκείνο του Φερνάντο Ρεντόντο”.