ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Πυρίλλης, Τάκκας, Καρούσος – Ανακοίνωσαν κίνημα

elefthero ksekinima scaled Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Θεόδωρος Πυρίλλης

Διάσκεψη τύπου παρέθεσαν χθες αργά το απόγευμα οι Δήμαρχοι Θεόδωρος Πυρίλλης, Γεώργιος Τάκκας και Γιάννης Καρούσος ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους για κάθοδο στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Η ανακοίνωση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αφού απομένουν λιγότερο από δύο μήνες μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, αποτελεί αναμενόμενη κίνηση από τους Δημάρχους της επαρχίας Αμμοχώστου οι οποίοι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουν την ετοιμότητά τους να διατρανώσουν τη φωνή τους με βάση τα όσα διαχρονικά καταγγέλλουν οι αξιωματούχοι της επαρχίας Αμμοχώστου για παραγκωνισμό.

Μάλιστα κατά τη χθεσινοβραδινή διάσκεψη τύπου παρουσιάστηκε και το όνομα του νέου πολιτικού κινήματος που δεν είναι άλλο από το “Ελεύθερο ΞΕκίνημα” που καταδεικνύει την πρόθεσή τους “να απαλλαγούν, όπως ανέφεραν, από τα δεσμά από τα οποία εδώ και χρόνια είναι υποδουλωμένη και καθηλωμένη η επαρχία Αμμοχώστου”.

Σλόγκαν του νέου πολιτικού κινήματος “Για μια Αμμόχωστο χωρίς κηδεμόνες” το οποίο επίσης καταδεικνύει ότι κέντρο βάρους του νέου ανεξάρτητου κινήματος είναι η έκφραση των αιτημάτων των κατοίκων της ελεύθερης Αμμοχώστου.

elefthero logo 1 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Θεόδωρος Πυρίλλης

Παρ’ όλα αυτά μυστήριο παραμένουν τα άλλα τρία ονόματα τα οποία θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του “Ελεύθερου ΞΕκινήματος” χωρίς να αποκλείεται η συμπόρευση του Άντρου Καραγιάννη αλλά και κάποιων εκ των κοινοταρχών της περιοχής. Μιχαηλάς, Τρισόκκας, Βάσιλας, Καούνας και Χατζηγιώρκας φαίνονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διατεθειμένοι να συμπορευθούν με τους τρεις δημάρχους, γεγονός που καθιστά το έργο της επιλογής ακόμη δυσκολότερο.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία μεγάλης παλλαϊκής συγκέντρωσης και η ανακοίνωση καταστατικού, αφού η πρόθεση του Δημάρχου Παραλιμνίου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Famagusta.News, είναι η ενδυνάμωση του κινήματος μέχρι και τις επόμενες Προεδρικές εκλογές.

Όσον αφορά την πολιτική ταυτότητα του νέου κινήματος, φαίνεται πως αυτή δε θα καθοριστεί από ιδεολογίες αλλά από την προάσπιση των συμφερόντων της επαρχίας Αμμοχώστου. Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πρόσφατη εθελούσια αποχώρηση του Θεόδωρου Πυρίλλη από τις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού, αποδεικνύει πως η πρόθεση για τη δημιουργία του νέου κινήματος είχε σχηματιστεί από καιρό και υλοποιείται αυτή τη στιγμή.

Famagusta.News