Αρχηγός Αστυνομίας: “Ιδιαίτερη βαρύτητα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου” (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο επαγγελματισμός των αστυνομικών και η αγαστή συνεργασία με τους Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου, διατηρούν ψηλά επίπεδα ασφάλειας στην απειλή της τρομοκρατίας, στο οργανωμένο έγκλημα και στην οδική ασφάλεια, ανέφερε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι το κτίριο είναι “σύγχρονων προδιαγραφών, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της εποχής μας και το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά το επίπεδο παροχής αστυνομικών υπηρεσιών, τόσο στον εγχώριο πληθυσμό όσο και στους χιλιάδες ξένους επισκέπτες που διαμένουν ή και διακινούνται καθημερινά στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου”.

DSC 5507 Αστυνομία, Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου

Πρόσθεσε ότι “η Αστυνομία είναι ένας θεσμός που συμβάλλει καταλυτικά στην ευημερία, ασφάλεια και στην ανάπτυξη της κοινωνίας” και σημείωσε πως “τα τελευταία πέντε χρόνια κατορθώσαμε με την καθολική στήριξη της κυβέρνησης, να υλοποιήσουμε στόχους” που σχετίζονται με το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον και τις κτιριακές υποδομές “που παρέμεναν ανεκπλήρωτοι για δεκαετίες”.

DSC 5489 Αστυνομία, Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου

Ο Αρχηγός αναφέρθηκε στην παραχώρηση και ανακαίνιση κτιρίων για τον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου, το Τ.Α.Ε. Λευκωσίας και τον Αστυνομικό Σταθμό Αγρού, πρόσθεσε πως έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του κτιρίου της τρίτης φάσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και είπε πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η ανέγερση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα του 2019.

DSC 5490 Αστυνομία, Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου

Πρόσθεσε ότι φέτος αναμένεται η ολοκλήρωση του Αστυνομικού Σταθμού Παναγιάς και η ανακαίνιση-επέκταση του Αστυνομικού Σταθμού Περιστερώνας, έχει περιληφθεί στον Προϋπολογισμό για την Αστυνομία, η ανέγερση τριών αστυνομικών σταθμών, των Λατσιών, των Κουκλιών και του Στρουμπιού ενώ αναμένεται η έναρξη υλοποίησης των έργων αυτών.

DSC 5497 Αστυνομία, Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου

Στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός της Αστυνομίας σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για να δημιουργηθεί “μια ακόμη καλύτερη Αστυνομία, η οποία να εγγυάται μια ακόμα πιο ασφαλή κοινωνία” δεν περιορίζονται στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, αλλά εκτείνονται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα, στο οποίο εντάσσονται οι βασικοί πυλώνες της πρόληψης και πάταξης του εγκλήματος, της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων και η υλοποίηση Στρατηγικών Μεταρρυθμιστικών Στόχων που έχουν τεθεί και υλοποιούνται με σταθερά βήματα.

DSC 5511 Αστυνομία, Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου

Αναφερόμενος στο επίπεδο δημόσιας ασφάλειας είπε ότι “αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης του τουρισμού σε κάθε χώρα και συμβάλλει σημαντικά στην ευημερία του τόπου και στην εθνική ασφάλεια” και πρόσθεσε πως “με δεδομένο ότι η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δέχεται σε ετήσια βάση έναν αριθμό τουριστών που ξεπερνά το ενάμιση εκατομμύριο, η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου καλείται να διαδραματίσει ένα καταλυτικό ρόλο” στον συγκεκριμένο τομέα.

DSC 5494 Αστυνομία, Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου

Αφού είπε ότι “δίδουμε ιδιαίτερη βαρύτητα” στην ΑΔΕ Αμμοχώστου, ο Αρχηγός είπε πως “με τις φιλότιμες προσπάθειες και τον επαγγελματισμό των Αστυνομικών και μέσω της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει με τις αρχές των Δήμων και των Κοινοτήτων της επαρχίας, κατορθώνουμε να διατηρούμε υψηλά επίπεδα ασφάλειας σ’ ότι αφορά στην απειλή της τρομοκρατίας, στο σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα και στην οδική ασφάλεια”.

Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου εξέφρασε τις “ολόψυχες ευχαριστίες” προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “για τη διαρκή και αμέριστη συμπαράσταση του, τόσο σ’ ότι αφορά στον επιχειρησιακό τομέα, όσο και στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, υποδομών και εξοπλισμού”, χαιρέτισε την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο για την πλήρωση μέρους των κενών θέσεων στην Αστυνομία και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ανέγερση του νέου κτιρίου της ΑΔΕ Αμμοχώστου.

Ταυτόχρονα εξέφρασε ευχαριστίες μετά θάνατον στον τέως Αστυνομικό Διευθυντή Αμμοχώστου Αντώνη Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως η αίθουσα συνεδριάσεων – διαλέξεων της νέας ΑΔΕ θα φέρει το όνομα του και τη φωτογραφία του “ως ελάχιστη ένδειξη τιμής, εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για την καθοριστική συνδρομή του στην υλοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, αλλά και τη σημαντική προσφορά του στην Υπηρεσία και στην Κύπρο”.

DSC 5476 Αστυνομία, Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου

Αφού ανέφερε ότι “η Αστυνομία είναι ένας Οργανισμός που βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη, ακατάπαυστα, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο”, διαβεβαίωσε όλους ότι θα “θα συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι, ούτως ώστε να ανταποκρινόμαστε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών” τους οποίους κάλεσε να πορευτούν μαζί με την Αστυνομία για μια πιο ασφαλή και ευημερούσα κοινωνία.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Διοικητής του ΚΣΕΔ, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, εκπρόσωπος της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, βουλευτές, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και υπεύθυνοι ή διευθυντές Τμημάτων της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, Γιώργος Οικονόμου, διορίστηκε νέος Αστυνομικός Διευθυντής.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ