Άρχισαν στην ελεύθερη Αμμόχωστο οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου

1C2AF264 EC44 4416 978A 450EAB1085E3 Νέα Αμμοχώστου, Παρέλαση

Με γενική κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, άρχισαν σήμερα οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στις 06.30 πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη.

Η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασιλείου.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Λακκοτρύπης και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Κυριάκος Παναγιώτου, Διευθυντής του Γυμνασίου Παραλιμνίου.

Θα ακολουθήσουν γύρω στις 10.15 τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Στην Αγία Νάπα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 09.30 το πρωί στην εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής ΔΗ.ΣΥ Αγίας Νάπας Παντελίτσα Χατζηνικόλα – Σεργίου.

Στη Δερύνεια η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί γύρω στις 09.15 στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Θα ακολουθήσει γύρω στις 10 η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Ελευθερίας.

Η πανηγυρική δοξολογία στην Σωτήρα θα τελεστεί γύρω στις 09.30 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας, Παναγιώτα Κυριαζή – Κεφάλα.

Θα ακολουθήσουν γύρω στις 09:45 τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας και στις δέκα η καθιερωμένη παρέλαση στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.