Αστυνομία για περιστατικό Λυκείου Παραλιμνίου: “Βίντεο υπό διερεύνηση – Ξεκίνησαν οι καταθέσεις”

Καταδικάζουν τα κόμματα, "εικόνες ντροπής" χαρακτηρίζουν το περιστατικό οι οργανωμένοι γονείς

Στιγμιότυπο 2020 09 15 16.57.34 exclusive, Λύκειο Παραλιμνίου, Σχολεία

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει τεθεί από χθες όλο το οπτικοακουστικό υλικό το οποίο έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Λύκειο Παραλιμνίου το πρωί, πριν καν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα βίντεο τα οποία από χθες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, τελειόφοιτοι μαθητές, ανήρτησαν μεγάλου μεγέθους πανό και άναψαν μεγάλο αριθμό καπνογόνων δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στο σχολείο. Μάλιστα, όμως φαίνεται στις εικόνες, αριθμός μαθητών μετέφερε στο σχολείο ζώα, όπως κότες, κουνέλια και περιστέρια απελευθερώνοντάς τα στην αυλή του σχολείου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εκτόξευαν ζώα από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του σχολείου με αποτέλεσμα μερικά από αυτά να πεθάνουν.

Διαβάστε επίσης: Επ. Αμμοχώστου: “Πρεμιέρα” σε Λύκειο με φωτοβολίδες, κότες και περιστέρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε τη λήψη καταθέσεων η Αστυνομία

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Famagusta.News ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Αντρέας Κωνσταντίνου, αμέσως μετά από το συγκεκριμένο συμβάν, έφθασαν πληροφορίες στην Αστυνομία και σε συνάρτηση με κάποια βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Αστυνομία αυτεπάγγελτα ξεκίνησε άμεσα της διερεύνηση της υπόθεσης. Όπως ανέφερε, σήμερα το πρωί ο Διευθυντής του σχολείου, μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία, προσήλθε στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου όπου προέβηκε σε κατάθεση σχετικά με το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Ερωτηθείς για τις έρευνες στις οποίες θα προχωρήσει η Αστυνομία, ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί όλα τα βίντεο τα οποία έχουν αναρτηθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τα οποία θα τύχουν και της ανάλογης επεξεργασίας, συλλέγονται πληροφορίες, αξιοποιείται μαρτυρικό υλικό και αναμένεται ότι σύντομα θα κληθούν στην Αστυνομία διάφορα πρόσωπα για να ανακριθούν σχετικά με το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Ανακοίνωση Κόμματος για τα Ζώα για τα γεγονότα στο Λύκειο (ΕΙΚΟΝΑ)

Καταδίκη από οργανωμένους γονείς

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Σίγμα “Μεσημέρι και Κάτι” ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου καταδίκασε το γεγονός αναφέροντας ότι τα όσα προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν εικόνες ντροπής και δεν τιμούν ούτε τους ίδιους τους γονείς.

Διαβάστε επίσης: Λοΐζος Λοΐζου για γεγονότα σε Λύκειο Παραλιμνίου: “Καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του”

Οργή πολιτικών κομμάτων

Τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός εξέφρασαν και τα πολιτικά κόμματα. Αυτούσιες οι δηλώσεις:

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Δηλώσεις Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου για το περιστατικό κακοποίησης ζώων στο Λύκειο Παραλιμνίου:

“Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες μιας παραβατικής συμπεριφοράς στο Λύκειο Παραλιμνίου, όπου μαθητές εκτόξευαν ζώα από ψηλά με αποτέλεσμα μερικά να πεθάνουν. Είναι μια συμπεριφορά η οποία είναι σίγουρα καταδικαστέα.

Οι Αρχές του Λυκείου αλλά και η Αστυνομία, πρέπει να εξετάσουν το εν λόγω περιστατικό γιατί παραβιάζονται παράφορα οι νομοθεσίες που αφορούν την ευημερία των ζώων. Γνωρίζουμε επίσης ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές σε νεαρή ηλικία συχνά οδηγούν σε βίαιες συμπεριφορές στο μέλλον.”

Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

“ΑΙΣΧΟΣ- ΘΛΙΒΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ  ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

Ένα απίστευτο σκηνικό στήθηκε το πρωί στο πλαίσιο του λεγόμενου εθίμου των εορτασμών της πρώτης μέρας τελειόφοιτων στο Λύκειο Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών, κάποιοι δεν περιορίστηκαν στα βεγγαλικά και άρχισαν μπροστά στα έντρομα μάτια των υπολοίπων, να πετάνε κότες και κουνέλια από τα παράθυρα, με αποτέλεσμα κάποια από τα ζώα να πεθάνουν.

Κάποια παιδιά, δίκαια, βλέποντας το αποτρόπαιο αυτό θέαμα έβαλαν τα κλάματα.

Το όλο σκηνικό έγινε μπροστά στα μάτια και καθηγητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την όλη υπόθεση είναι ήδη ενήμερο το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έλαβε γνώση από τη διεύθυνση του σχολείου.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε από πολίτες και δημοσιογράφους για το συμβάν, ειδοποίησε το αρχηγείο αστυνομίας και εστάλησαν και σχετικά βίντεο για εξέταση και διερεύνηση της υπόθεσης. Επίσης ενημερώσαμε τον υπουργό παιδείας, τον δήμαρχο Παραλιμνίου και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες μέσω του Υπουργείου Γεωργίας.

Βεβαιώνουμε τους πολίτες και τους φιλόζωους συνανθρώπους μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να πέσει στα μαλακά η υπόθεση!

Όπου και σε οποίους υπάρχουν ευθύνες και οποίοι κριθούν ένοχοι αυτών των αποτροπιαστικών πράξεων, όποιας ηλικίας και θέσης έχουν πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει παραδειγματικά!

Καταδικάζουμε σθεναρά κάθε τέτοια γεγονότα και συμπεριφορές, που έχουν ως θύματα εκμετάλλευσης και βασανισμού, θανάτωση ζώων και ανθρώπων, οι οποίες μόνο αποτροπιασμό προκαλούν, ντροπή στην κοινή γνώμη και εξεφτελίζουν τον τόπο μας παγκόσμια.

Κυριάκος Κυριάκου, Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, 14/09/2020″

Famagusta.News