Επίτιμος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αναγορεύεται ο Α.Π. Λεβέντης

α 13 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
α 49 Ειδήσεις, Νέα ΑμμοχώστουΣε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου θα αναγορευτεί ο Αναστάσιος Π. Λεβέντης, πρόεδρος του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη,

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα τιμήσει με τον τρόπο αυτό έναν άνθρωπο «με βαθιά ευαισθησία και αγάπη για το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την επιστήμη».

Κατά την αναγόρευσή του ο Αναστάσιος Π. Λεβέντης θα αναπτύξει το θέμα «Η επιστήμη μίλησε – θα ακούσει ο κόσμος;».

Υπενθυμίζεται ότι το ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη σε υσνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέλαβαν το ερευνητικό πρόγραμμα που διεξάγεται αυτό τον καιρό στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως της Σωτήρας με τίτλο “Η Εκκλησία της Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα Αμμοχώστου και τα συμφραζόμενα της: Ιστορία – Αρχιτεκτονική – Τοιχογραφίες”, μια πρόταση που διαμορφώθηκε και υποβλήθηκε σε συνεργασία με τον Αρχαιολογικό Λειτουργό Α’ του Τμήματος Αρχαιοτήτων Γιώργο Φιλοθέου». Το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του 2016 και σκοπός είναι να καλύψει ένα ουσιαστικό κενό στην ιστορία της αρχιτεκτονικής της μεσαιωνικής Κύπρου με το να κάνει τον ναό της Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα Αμμοχώστου, το αντικείμενο διεπιστημονικής διερεύνησης από διεθνή εννεαμελή επιστημονική ομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστήμιου Κύπρου, έχοντας βαθιά πίστη ότι το παρελθόν και το παρόν διαφυλάσσονται θέτοντας ταυτόχρονα θεμέλια για το μέλλον ο τιμώμενος ενισχύει δράσεις για την προστασία της ιστορικής μνήμης και του φυσικού περιβάλλοντος χορηγώντας με συνέπεια προγράμματα ψηφιοποίησης και δημοσιοποίησης της ακαδημαϊκής έρευνας.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.