Δείτε βίντεο από την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παραλίμνι

Κατασβέστηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το πρωί στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στο Λιοπέτρι και στο Παραλίμνι.

Διαβάστε επίσης:
– EKTAKTO: Πυρκαγιές σε Παραλίμνι και Λιοπέτρι – Κινητοποιήθηκε ελικόπτερο της ΜΑΕΠ
– Νεότερη ενημέρωση για τις πυρκαγιές σε Παραλίμνι και Λιοπέτρι

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, «γύρω στις 09.45 ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Λιοπέτρι. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Ξυλοφάγου και ένα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου. Από την πυρκαγιά κάηκαν ελαιόδεντρα, ακακίες και ξηρά χόρτα».

Πρόσθεσε ότι λίγο πριν τις 10.30 το πρωί λήφθηκε κλήση στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου για πυρκαγιά κοντά στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα σε οικιστική περιοχή, στο Παραλίμνι.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, “ανταποκρίθηκαν τρία οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου, δύο αυτοκίνητα του Τμήματος Δασών ενώ το ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, που βρισκόταν στη περιοχή για εκπαίδευση, πραγματοποίησε ρίψεις νερού».

Το έργο των πυροσβεστών κατέστη δύσκολο αφού στη περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι ωστόσο από τη πυρκαγιά που έκαψε τρία εκτάρια χαμηλής ξηρής βλάστησης και άγρια χόρτα, δεν κινδύνεψαν σπίτια.

Πηγή: ΚΥΠΕ