Πυρίλλης: «Δεν θα δεχτούμε να απομυζούν τους δήμους Αμμοχώστου»

exclusive, Θεόδωρος Πυρίλλης

Κανονικά έχουν εξοφληθεί τα οφειλόμενα τέλη σκυβάλων του Δήμου Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας αναφέρει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του Προέδρου Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πυρίλλης ανέφερε πως οι δύο δήμοι της επαρχίας Αμμοχώστου έχουν καταβάλει όλα τα οφειλόμενα ποσά στο Υπουργείο Γεωργίας, ενώ όλα τα τέλη πληρώνονται σε αυτό κανονικά.

«Τα σκύβαλα θα συνεχίσουν να καταλήγουν στην Κόσιη, ανέφερε ο κ. Πυρίλλης, και για αυτό δεν έχουμε καμία ανησυχία, καθώς εμείς είμαστε τυπικοί στις πληρωμές μας», εξήγησε.

Αυτή τη στιγμή οι δύο δήμοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Συμβουλίου, το οποίο σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητά οποιαδήποτε ποσά.

«Εδώ και ένα χρόνο, υπάρχει σε εξέλιξη πειθαρχική διαδικασία εναντίον κάποιων αποφάσεων του Συμβουλίου, τις οποίες θεωρούμε παράνομες», ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράνομα χαρακτήρισε επίσης και τα ποσά που επιβάλλει.

«Το συμβούλιο διαχείρισης έχει επιβάλει διαχειριστικά έξοδα της τάξεως του 3% επί του συνόλου των χρεώσεων», είπε ο Δήμαρχος, ποσοστό το οποίο είναι πολύ ψηλό καθώς αναλογεί περίπου σε 200.00 ευρώ ετησίως.

«Με αυτά τα ποσά θέλουν στις πλάτες μας να λειτουργούν τα πράσινα σημεία Λάρνακας και τον χώρο διαχείρισης αποβλήτων της Κοφίνου», είπε.

«Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το Συμβούλιο, επομένως είμαστε σε κατευθείαν συνεννόηση με το Υπουργείο Γεωργίας», είπε. Στο Συμβούλιο, εξήγησε ο κ. Πυρίλλης, έχουν διοριστεί μέλη από τις πόλεις και κοινότητες της Λάρνακας, ενώ η επαρχία Αμμοχώστου έχει μόνο ένα μέλος. Αυτό, συνέχισε, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κοινό συμβούλιο. «Αντιθέτως, όλες οι πράξεις και οι αποφάσεις του Συμβουλίου λειτουργούν προς όφελος της Λάρνακας και εις βάρος της επαρχίας Αμμοχώστου».

Τόνισε πως επιθυμούν τη δημιουργία συμβουλίου Επαρχίας Αμμοχώστου.

«Πάγιο μας αίτημα είναι η δημιουργία ενός συμβουλίου με μέλη της επαρχίας μας. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να απομυζεί τους Δήμους και να λειτουργεί τα δικά του σημεία εις βάρος των δικών μας πολιτών», πρόσθεσε.

Δεν πρόκειται να πληρωθούν ποσά τα οποία αμφισβητούνται στο δικαστήριο, είπε από πλευράς του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.