Δήλωση-“βόμβα” Πυρίλλη: “Δεν θα επαναδιεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου Παραλιμνίου”

Μηνύματα ενότητας προς τον νέο Δήμαρχο Αγίας Νάπας

Στιγμιότυπο 2020 01 13 17.00.39 scaled exclusive, Θεόδωρος Πυρίλλης

Αποχωρεί από τη θέση του Δημάρχου Παραλιμνίου, με τη λήξη της θητείας του ο Θεόδωρος Πυρίλλης.

Αυτό ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημοτικό Μέγαρο για το θέμα του Γυμνασίου Παραλιμνίου.

Δείτε τη σχετική δήλωση στην κάμερα του Famagusta.News:

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πυρίλλης συνεχάρη το νέο Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρήστο Ζαννέττο και πρόσθεσε πως “χθες βράδυ μετά την ανακήρυξη του είχαμε μια φιλοφρονητική συνάντηση. Κανένας από εμάς δεν έχει να χωρίσει οτιδήποτε με οποιονδήποτε” είπε και σημείωσε πως “η επαρχία Αμμοχώστου έχει πετύχει πάρα πολλά τα τελευταία οκτώ χρόνια με τη σύμπνοια και τις δυναμικές ομαδικές διεκδικήσεις που είχαμε κάνει”.

Πρόσθεσε ότι “σίγουρα υπάρχει προσπάθεια από κάποιους εξωτερικούς παράγοντες για να διασπάσουν αυτή την επαρχία. Νομίζω όμως ότι στο τέλος της ημέρας όλος ο κόσμος έχει τη σύνεση να ζητά από τους τοπικούς άρχοντες να μπούμε μπροστά για το καλό της επαρχίας, για το καλό του τόπου μας, των Δήμων και κατ’ επέκταση το καλό και το μέλλον των παιδιών μας που προδιαγράφεται πολύ ευοίωνο φτάνει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ο καθένας το τσιφλίκι του και την καρέκλα του”.

Δηλώνω συνέχισε ο Θεόδωρος Πυρίλλης “ότι θα αποχωρήσω από την τοπική αυτοδιοίκηση για να μην τίθεται θέμα ότι ο Δήμαρχος Παραλιμνίου θέλει να βάλει υπό του οποιονδήποτε άλλο. Ο Θεόδωρος Πυρίλλης αποχωρεί” είπε και σημείωσε πως “αυτό είναι δεδομένο και αμετάκλητο”.

Ερωτηθείς κατά πόσον θέλει να στείλει μήνυμα στον κ. Ζαννέττο ούτως ώστε να συμπορευθούν στο θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Πυρίλλης απάντησε πως “δεν υπάρχει λόγος να στείλω μήνυμα αφού δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας. Είμαστε στο ίδιο μετερίζι τόσο με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, όσο και με τους Δημάρχους Σωτήρας και Δερύνειας αλλά και με τους Κοινοτάρχες”.

Σημείωσε ακόμα ότι “η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου πρέπει να έχει ισότιμη μεταχείριση με όλες τις άλλες επαρχίες της Κύπρου και αυτό μπορεί να το πετύχουμε μόνο ενωμένοι. Δεν γίνεται οι άλλες επαρχίες να έχουν Δήμους με πληθυσμούς με 100, 150 και 200 χιλιάδες άτομα και εμείς να θέλουμε να έχουμε Δήμους με πληθυσμούς δέκα χιλιάδων ατόμων”.

Ο Θεόδωρος Πυρίλλης είπε επίσης ότι “όσο πιο μικροί είμαστε τόσο πιο αδύνατη είναι η φωνή μας. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε για να μπορέσουμε να έχουν μέλλον τα παιδιά μας” κατέληξε.

Πηγή: Famagusta.News / ΚΥΠΕ