Δήμαρχος Παραλιμνίου για θαλάσσια αθλήματα: “Το Δικαστήριο δικαίωσε τον Δήμο, εμένα προσωπικά και τα μέλη της επιτροπής”

Τί αναφέρει ο Θεόδωρος Πυρίλλης για το διάταγμα εναντίον της διαδικασίας προκήρυξης προσφορών για θαλάσσια αθλήματα και την ακύρωσή του από το Δικαστήριο - "Με διαφανείς διαδικασίες όμως και όχι ετσιθελικά. Γιατί οι παραλίες του Δήμου δεν είναι κοτσιάνι και τσιφλίκι κανενός"

pyrillis exclusive, Watersports, Θεόδωρος Πυρίλλης, Παραλίες, Πρωταράς

Την ακύρωση του δικαστικού διατάγματος που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα για τερματισμό των διαδικασιών προσφορών για θαλάσσια αθλήματα στις παραλίες του Πρωταρά ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για δικαίωση, όπως αναφέρει, του Δήμου, του ιδίου και της Επιτροπής Προσφορών.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Δημάρχου Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη:

“Η επιτροπή προσφορών του Δήμου, προκήρυξε ΔΗΜΟΣΙΕΣ προσφορές για την παροχή υπηρεσιών (watersports) στις Παραλίες του Δήμου. Οι υφιστάμενοι διαχειριστές των παραλιών, διαμαρτυρήθηκαν. Παραπονούνται ότι, στις προσφορές έπρεπε να υπάρχει πρόνοια ότι οι προσφοροδότες πρέπει να έχουν 5ετή πείρα στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περιοχή για να δικαιούνται να υποβάλουν προσφορά, όπως προβλέπεται σε σχετικό κανονισμό (και όχι νόμο) της Βουλής. Ο Γενικός Εισαγγελέας γνωμάτευσε, ότι μια τέτοια πρόνοια είναι αντίθετη με τις Κυπριακές Νομοθεσίες και Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί στις προσφορές γιατί τις καθιστούσε φωτογραφικές, δηλαδή μόνο οι συγκεκριμένοι θα μπορούσαν να προσφοροδοτήσουν. Παραπονούνται επίσης ότι η απόφαση του Δήμου να μετακινήσει τα watersports στις άκριες των παραλιών και όχι στη μέση των παραλιών και πάνω στην άμμο, έπρεπε να αλλάξει.

Ο Δήμος εφαρμόζοντας κατά γράμμα 1) Την Εγκύκλιο της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών 2) Της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα 3) Της γνωμάτευσης του δικηγόρου της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών και 4) Της γνωμάτευσης του νομικού συμβούλου του Δήμου 5) Τις θέσεις και απόψεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών, δεν συμπεριέλαβε στις προσφορές πρόνοια που να φωτογραφίζει τους υφιστάμενους διαχειριστές.

Οι υφιστάμενοι διαχειριστές των παραλιών προσέφυγαν στο Δικαστήριο και εξασφάλισαν διάταγμα που να εμποδίζει τον Δήμο να προχωρήσει με τη διαδικασία των προσφορών.

Χθες το μεσημέρι, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, ΑΚΥΡΩΣΕ το ανωτέρω εκδοθέν διάταγμα που εκδόθηκε προς όφελος των διαχειριστών θαλασσίων αθλημάτων και δικαίωσε τον Δήμο Παραλιμνίου, εμένα προσωπικά όσο και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, εναντίον των οποίων το διάταγμα στρεφόταν.

Η διαδικασία των προσφορών θα συνεχιστεί κανονικά. Με κάθε σεβασμό στο δικαίωμα οποιουδήποτε να συμμετάσχει στις δημόσιες προσφορές. Με κάθε σεβασμό στην ελεύθερη διαδικασία που πρόθεση έχει την εισροή των περισσότερων εισοδημάτων για τον Δήμο, νοουμένου ότι πληρούνται τα κριτήρια που θέτονται στις προσφορές για την ασφάλεια, πείρα κ.ο.κ.

Οι υφιστάμενοι διαχειριστές μπορούν αν θέλουν (και προτρέπονται) να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαφανείς διαδικασίες. Θα χαρώ εάν με δημόσιες και διαφανείς διαδικασίες οι προσφορές κατακυρωθούν σε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και των υφισταμένων διαχειριστών. Με διαφανείς διαδικασίες όμως και όχι ετσιθελικά. Γιατί οι παραλίες του Δήμου δεν είναι κοτσιάνι και τσιφλίκι κανενός.”