Δημήτρης Πυρίλλης: Κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης στη Βουλγαρία (ΒΙΝΤΕΟ)

cache 1000x3000 Analog medium 702895 50819 1652019 Δημήτρης Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου

Την κράτηση του Κύπριου ζωοτρόφου Δημήτρη Πιριλλή από το Παραλίμνι μέχρι και την ολοκλήρωση της εκδίκασης της κατηγορίας για πρόκληση θανάτου εκ προμελέτης του ζωοκλέφτη που πάτησε με το αυτοκίνητό του αποφάσισε χθες το Νομαρχιακό Δικαστήριο Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία.

Δημήτρης Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου

Την ίδια ώρα, τόσο η τοπική κοινότητα όσο και ευρύτερα εκφράζουν έντονη στήριξη προς τον Κύπριο ζωοτρόφο που κατόπιν επανειλημμένων κλοπών σε βάρος του, λίγο μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, αντιλήφθηκε την κλοπή αγελάδων από τη φάρμα του, κυνήγησε με το αυτοκίνητο τους ζωοκλέφτες και πάτησε με το αυτοκίνητο έναν εξ αυτών με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θάνατό του.

Δημήτρης Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου

Όπως λέχθηκε χθες από την τοπική Εισαγγελία που εξετάζει την υπόθεση, κατά τη διαδικασία έκδοσης Δικαστικής Απόφασης για τη μονιμοποίηση της κράτησής του, ο 60χρονος Δημήτρης Πιριλλής “κατηγορείται για πρόκληση θανάτου με σκόπιμο αυτοκινητικό δυστύχημα που προκάλεσε, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, παραβιάζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με σκοπό να προκαλέσει τον θάνατο στον 30χρονο”.

Δημήτρης Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας, αυτόπτες μάρτυρες, κάτοικοι του χωριού που από εικοσαετίας βρίσκεται η φάρμα με τις πέραν των 700 αγελάδων του Κύπριου αγελαδοτρόφου, δηλώνουν στην κάμερα του τηλεοπτικού καναλιού ότι επρόκειτο για ατύχημα και όχι για σκόπιμη πρόκληση θανάτου.

Δημήτρης Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου

Να σημειωθεί ότι χθες έληξε το πρώτο τριήμερο διάταγμα κράτησης του Πιριλλή, ενώ για στήριξή του έχει μεταβεί στη Βουλγαρία ο αδελφός του Αντρέας.Μεταξύ άλλων κατά τη δικαστική διαδικασία, επαναλήφθηκε από την εισαγγελία ότι ο 30χρονος νεκρός το 2011 είχε κλέψει οκτώ άλογα από τη φάρμα του Πιριλλή, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε επταετή φυλάκιση και αποφυλακίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραλιμνίτης ύποπτος σε υπόθεση φόνου ζωοκλεφτών στη Βουλγαρία

Το Σάββατο το βράδυ, ο Πιριλλής αντιλήφθηκε τον 30χρονο ζωοκλέφτη με δύο συνεργούς του, να προσπαθούν να κλέψουν τρεις αγελάδες, τους κυνήγησε με το αυτοκίνητό του, έφτασε τον έναν, τον οποίο κτύπησε με το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα αυτός να τραυματιστεί θανάσιμα. Οι δύο συνεργοί που διέφυγαν συνελήφθησαν από την Αστυνομία και τέθηκαν υπό κράτηση.

Ισχυρίστηκαν ότι δεν έκλεβαν αγελάδες, αλλά σανό από χωράφια του Πιριλλή. Ωστόσο η εισαγγελία παρουσίασε ως τεκμήρια τα σχοινιά με τα οποία είχαν δέσει τις αγελάδες που αποπειράθηκαν να κλέψουν. Επίσης ισχυρίστηκαν ότι μετά που κτύπησε με το αυτοκίνητό του τον συνεργό τους πέρασε με το αυτοκίνητο από πάνω του. Ο ίδιος ο Δημήτρης Πιριλλής εξήγησε, κατά τη διαδικασία στο Δικαστήριο, ότι διαθέτει φάρμα με αγελάδες, άλογα, γουρούνια και καλλιεργεί εκτάσεις γης στην περιοχή εδώ και 17 χρόνια, ότι έχει επενδύσει εκατομμύρια γι’ αυτό τον σκοπό και πως είναι συνεχώς θύμα κλοπών. Μέχρι τώρα μου έκλεψαν 150 έως 200 ζώα, ανέφερε στο Δικαστήριο, τονίζοντας ότι οι καταγγελίες του στις Αρχές δεν είχαν αποτέλεσμα.

“Αν ήθελα να σκοτώσω, θα είχα μαζί μου όπλο, ενώ δεν είχα ούτε καν το κινητό μου, μόνο ένα φανάρι”, είπε ο ίδιος στο Δικαστήριο. Όταν είδα τους τρεις να κλέβουν τις αγελάδες, πήγα να τους σταματήσω αλλά φοβήθηκα ότι θα έχουν μαζί τους μαχαίρια. Μπήκα στο αυτοκίνητο για να τους πλησιάσω με αναμμένα φώτα για να δω ποιοι είναι”.

Βίντεο από τη χθεσινή δικαστική διαδικασία:

Πηγή: Φιλελεύθερος