Δημόσιος πλειστηριασμός θα διεξαχθεί αύριο το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι

andreas constantinou Αστυνομία, Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ
Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Ανδρέας Κωνσταντίνου

Δημόσιος πλειστηριασμός θα διεξαχθεί αύριο στις 08.30 το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου «θα δημοπρατηθούν μεταξύ άλλων ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ανδρικά ρολόγια, χρυσαφικά και ασημικά πολύ μικρής αξίας, ηλεκτρονικά είδη, ποδήλατα, μοτοποδήλατα, καταδυτικός εξοπλισμός, και συσκευές κινητών τηλεφώνων. Όλα τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν είναι χρησιμοποιημένα».

Πρόσθεσε ότι «τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν αφορούν ευρεθείσα περιουσία που παραδόθηκε από πολίτες, ή ανευρέθηκε από αστυνομικούς σε Αστυνομικούς Σταθμούς της ΑΔΕ Αμμοχώστου και παρέμεινε αζήτητη από τους ιδιοκτήτες της οι οποίοι είναι άγνωστοι στην Αστυνομία. Επίσης θα δημοπρατηθεί περιουσία που προήλθε από ποινικές υποθέσεις, όπως για παράδειγμα διαρρήξεις και κλοπές ή υποθέσεις που αφορούν παράνομη κατοχή περιουσίας της οποίας οι ιδιοκτήτες δεν έχουν εντοπιστεί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «κατάλογος με όλη την περιουσία που θα δημοπρατηθεί έχει αναρτηθεί σε όλους τους Αστυνομικούς Σταθμούς της ΑΔΕ Αμμοχώστου. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τα αντικείμενα και να ενημερωθεί για το είδος της περιουσίας, ενώ μόνο όσοι θα παρευρίσκονται στο χώρο του πλειστηριασμού μπορούν να δημοπρατήσουν».

Ερωτηθείς τι θα πρέπει να κάνουν άτομα τα οποία απώλεσαν αντικείμενα ή είναι αντικείμενα που αφορούν τεκμήρια ποινικών των οποίων είναι άγνωστοι οι ιδιοκτήτες, απάντησε πως «άμεσα θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στο τηλέφωνο 23803030 και να ζητήσουν τον υπεύθυνο Αξιωματικό Πώλησης για τον πλειστηριασμό».

Σε άλλη ερώτηση ο Αντρέας Κωνσταντίνου είπε πως «το κάθε αντικείμενο έχει τύχει εκτίμησης από δύο ανεξάρτητους εκτιμητές. Ως τιμή έναρξης καθορίζεται η μέση τιμή των δύο εκτιμητών, ενώ ανάλογα με το αντικείμενο έχει οριστεί και η ανάλογη τιμή».

Είπε ακόμα ότι «η δημοπρασία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί γύρω στο μεσημέρι, ενώ υπάρχει Αστυνομική Διάταξη για το που θα δοθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν. Συγκεκριμένα το 50% των χρημάτων θα δοθεί στο πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας και το 25% στο Ταμείο Προστίμων και Αμοιβών της Αστυνομίας. Το υπόλοιπο 25% αναλογεί στους πολίτες που βρήκαν τη περιουσία, νοουμένου ότι το 25% της αξίας του αντικείμενου που θα πωληθεί, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 34 ευρώ και 18 σεντ».

Famagusta.News / ΚΥΠΕ