Έκκληση Πυρίλλη προς Κυβέρνηση για επιχειρήσεις Πρωταρά: “Μη μας στερείτε να αναπτυχθούμε” (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις Προέδρου ΤΕΒΕΑ, Πέτρου Πέτρου για συνέχιση κυπριακού επενδυτικού προγράμματος

Στιγμιότυπο 2020 04 29 11.46.51 exclusive, Θεόδωρος Πυρίλλης, Πρωταράς, ΤΕΒΕΑ

Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Εργασίας απηύθυνε μέσω του Σίγμα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου για τις τουριστικές επιχειρήσεις στον Πρωταρά. Παρά την αυξημένη κίνηση κατά το τριήμερο στο τουριστικό θέρετρο, εντούτοις μόλις το 30% των επιχειρήσεων έχουν τεθεί σε λειτουργία και μόλις τρεις ξενοδοχειακές μονάδες έλαβαν την απόφαση να λειτουργήσουν. Κύριος παράγοντας που αποθαρρύνει τους επιχειρηματίες σύμφωνα με τον Δήμαρχο, τα διατάγματα της Κυβέρνησης για αναστολή εργασιών και η υποχρέωση λειτουργίας με διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση Σίγμα, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου απηύθυνε έκκληση να μεν στερούν από τον Πρωταρά την ανάπτυξη. “Πραγματικά, ανέφερε, απευθύνω την έκκληση αυτή να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό αυτή η πρόνοια της νομοθεσίας και των διαταγμάτων. Ο κόσμος εξυπηρετήθηκε το τριήμερο, όμως θα μπορούσαμε να δώσουμε καλύτερη εξυπηρέτηση εάν αυτός ο κανονισμός δεν ήταν εμπόδιο.”

Σύμφωνα με τον κύριο Πυρίλλη, ενδεχόμενη αλλαγή στα διατάγματα, αναμένεται να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν.

“Θέλουμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση, ανέφερε. Θέλουμε να επιτραπεί τόσο στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, στις καφετέριες αλλά και όλα τα καταστήματα της τουριστικής περιοχής να μένουν ανοικτά όση περίοδο θέλουν και να εργοδοτούν όσο προσωπικό έχουν ανάγκη. Αυτό είναι ένα μέτρο το οποίο θα τονώσει και θα ελαχιστοποιήσει την ανεργία που παρουσιάζεται.”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου τόνισε τη σημασία της διατήρησης του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος για στήριξη της οικονομίας.

“Κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα προς όλους τους συντελεστές, Κυβέρνηση και κράτος να βοηθήσουν έτσι ώστε εκείνα τα κίνητρα που ήταν πάρα πολύ σωστά το 2015 να διατηρηθούν και να γίνει μια μικρή αλλαγή με βάση τα νέα δεδομένα και ως επίσης το πολύτιμο εργαλείο που έχει η οικοδομική βιομηχανία σήμερα, το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο υποβοήθησε και θα υποβοηθήσει αρκετά την οικονομία του τόπου, ανέφερε ο κ. Πέτρος Πέτρου”

Επισημαίνεται ότι το ποσοστό επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων στην ελεύθερη Αμμόχωστο παραμένει στο 20-30% παρά τη χαλάρωση των μέτρων, εξαιτίας της σχεδόν απόλυτης εξάρτησης της περιοχής, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι, από τον τουρισμό.

Famagusta.News / Sigma TV