Έκλεβαν τσάντες από παραλία του Πρωταρά – Χειροπέδες σε δύο νεαρούς

Toυς τσάκωσαν οι ναυαγοσώστες

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 2022 05 30T134814.407 exclusive

Στη σύλληψη δύο Ελληνοκυπρίων ηλικίας 19 και 20 ετών από την Λευκωσία προέβησαν μέλη του Αστυνομικού σταθμού Παραλιμνίου για υποθέσεις κλοπών, τσαντών ώμου σε Παραλία του Πρωταρά.

Συγκεκριμένα χθές 29/5 και περί ώρα 16:30 ναυαγωσώστες της επίδικης παραλίας και αφού είχε προηγηθεί καταγγελία από λουόμενο ότι είχε κλαπεί η τσάντα ώμου του με τα προσωπικά του αντικείμενα αντιλήφθηκαν δύο νεαρά πρόσωπα να κινούνται ύποπτα προς την παραλία.

Σε κάποια στιγμή τα δύο νεαρά πρόσωπα έκλεψαν δύο τσάντες και ξεκίνησαν να απομακρύνονται από την παραλία, με αποτέλεσμα να αποκοπούν από τους ναυαγοσώστες και να παραδοθούν στην Αστυνομία.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Ελληνοκύπριους κάτοικους Λευκωσίας, 19 ετών και 20 ετών, οι οποίοι ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν την κλοπή τσαντών και αφού κατηγορήθηκαν γραπώς αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα.

Η ΑΔΕ Αμμοχώστου προειδοποιεί και συμβουλεύει τους πολίτες να πέρνουν μέτρα προστασίας της περιουσίας τους κατα την διάρκεια των διακοπών τους στις παραλίες.

Συγκεκριμένα: 

  • Nα αποφεύγουν να μεταφέρουν χρήματα ή τιμαλφή που δεν θα τα χρειαστούν.
  • Να μεταφέρουν μόνο το χρηματικό ποσό που χρειάζονται.
  • Να μην μεταφέρονται στην παραλία αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως κοσμήματα, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κλπ.
  • Η προσωπική σας περιουσία να βρίσκεται πάντα στο οπτικό σας πεδίο.
  • Όπου είναι δυνατόν να υπάρχει συνεργασία με άλλους λουόμενους ή εκδρομείς, για την αλληλεπιτήρηση της περιουσίας σας.