Εκστρατεία κατά πλαστικού από Νεολαία Παραλιμνίου

plastik Νέα Αμμοχώστου, Νεολαία Παραλιμνίου, Περιβαλλοντικές δράσεις

Η Νεολαία του Δήμου Παραλιμνίου δείχνει για άλλη μια φορά την ευαίσθητη οικολογική πλευρά της με την εκστρατεία κατά του πλαστικού, την οποία έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019.

Τα μέλη του συμβουλίου, έχοντας καθορίσει ως στόχο τη μείωση της χρήσης των πλαστικών και χάρτινων single-use cups, και με τη συνεργασία της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Συνείδησης προωθούν απλές πρακτικές, ώστε οι πολίτες της επαρχίας μας και ιδιαίτερα οι νέοι, να συνδεθούν με τη γη και να γίνουν μέρος της αλλαγής.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, καλούν τους νέους να έχουν πάντα μαζί τους το δικό τους ποτήρι για καφέ συμβάλλοντας έτσι στην μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών και χάρτινων ποτηριών στις καφετέριες και αλλού.

Δουλεύοντας προς αυτή την κατεύθυνση ήρθαν σε συνεννόηση με καφετέριες στο Παραλίμνι, οι οποίες προσφέρουν 10% έκπτωση σε όσους πηγαίνουν με το δικό τους πλαστικό ή γυάλινο ποτήρι αντί να χρησιμοποιήσουν συμβατικά – πλαστικά και χάρτινα single-use cups. Η εκστρατεία θα «τρέξει» για δύο εβδομάδες. «Μπορούμε όλοι μαζί να καλλιεργήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση στους συμπολίτες μας, αλλά και στους εαυτούς μας» αναφέρουν τα μέλη της νεολαίας.

Famagusta.News