ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Νέο κύμα μεταναστών – 36 Σύροι πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 4 βρέφη (ΕΙΚΟΝΑ)

Νεότερη ενημέρωση:

Συνολικά 36 άνθρωποι, 11 άνδρες, 11 γυναίκες και 14 ανήλικα παιδιά εκ των οποίων τα τέσσερα βρέφη, από τη Συρία, είναι οι πρόσφυγες που επέβαιναν σε σκάφος που εντοπίστηκε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι τα ραντάρ της Δημοκρατίας εντόπισαν το στίγμα ενός σκάφους με πρόσφυγες να πλέει 14 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο στην Αγία Νάπα.

Το εν λόγω σκάφος συνοδεύτηκε από την Άκατο της Λιμενικής στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλιμνίου και στη συνέχεια στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, όπου διεξάγονται εξετάσεις για εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αφίχθηκαν στην Κύπρο.

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα το σκάφος ελλιμενίστηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου και από έρευνες της Αστυνομίας εντοπίστηκαν σ’ αυτό, 36 άνθρωποι από τη Συρία, 11 άνδρες, 11 γυναίκες και 14 ανήλικα παιδιά εκ των οποίων τα τέσσερα είναι βρέφη.

Όλοι ήταν καλά στην υγεία τους, εκτός από μία έγκυο γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, για προληπτικούς λόγους.

Στη περιοχή μετέβησαν μεταξύ άλλων μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και η Πολιτική Αμυνα προκειμένου να συνδράμει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, στη σίτιση και στις άλλες ανάγκες των μεταναστών.

Τα μέλη της ΥΑΜ προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και έρευνες για ταυτοποίηση των μεταναστών και στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.

Σημειώνεται ότι από την Περασμένη Παρασκευή (31/8) μέχρι σήμερα, σε τρεις περιπτώσεις εισήλθαν στην κυπριακή Δημοκρατία από τον Πρωταρά 85 συνολικά παράτυποι μετανάστες από τη Συρία, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία στην Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο Υπουργός Εσωτερικών να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη.

Διαβάστε επίσης:
– ΠΡΩΤΑΡΑΣ: 49 Σύροι μετανάστες σε ένα 24ωρο (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)
– ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Σκάφος με 25 πολιτικούς πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και μια έγκυος (ΕΙΚΟΝΕΣ)
– Κάβο Γκρέκο: Εντοπίστηκε πλοιάριο με μετανάστες (φωτογραφίες)


Προηγούμενη ενημέρωση (16:31)

Νέο σκάφος με μετανάστες πλέει αυτή τη στιγμή ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Famagusta.News, έχει ήδη κινητοποιηθεί η Λιμενική και η Ναυτική Αστυνομία Παραλιμνίου με στόχο την μεταφορά του πλοιαρίου στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου στον Πρωταρά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στο σκάφος επιβαίνουν γύρω στα 25 περίπου άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η 3η άφιξη μεταναστών στην Επ. Αμμοχώστου μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, αφού την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, έφθασαν με πλοιάρια, 49 συνολικά άτομα από την Συρία.

Famagusta.News