Ένοχος ο ληστής με το σπρέι σε περίπτερο του Πρωταρά

court Αστυνομία, Δικαστήριο, Ληστεία, Πρωταράς

Ένοχο έκρινε την Παρασκευή (14/9) το Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, 30χρονο Λετονό, κάτοικο Λάρνακας, για τη ληστεία που διαπράχθηκε τις πρωινές ώρες πέρσι τον Δεκαπενταύγουστο σε περίπτερο στον Πρωταρά, από το οποίο κλάπηκε χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ, τσιγάρα αξίας 500 ευρώ, ενώ οι δράστες φεύγοντας από τη σκηνή προκάλεσαν υλικές ζημιές ύψους 600 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος σε αριθμό κατηγοριών, που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, ληστεία, παράνομη κατοχή αεροβόλου όπλου, κατοχή αντικειμένου κατασκευασμένου για εκκένωση επιβλαβούς χημικής ουσίας, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, απειλή, κακόβουλη βλάβη και επίθεση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος.

Η ληστεία έγινε στο περίπτερο με την επωνυμία K.S. Shopner Mahal που βρίσκεται στη λεωφόρο Πρωταρά και ήδη για την υπόθεση αυτή παραδέχθηκε ενοχή και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, από το ίδιο δικαστήριο, Ελληνοπόντιος, επίσης κάτοικος Λάρνακας. Έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, το κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο και τον Λετονό, ότι δηλαδή με τον Ελληνοπόντιο από κοινού διέπραξαν τη ληστεία.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Λετονός ήταν το πρόσωπο που ψέκασε με σπρέι τον αλλοδαπό υπάλληλο του περιπτέρου, ενώ ο συνεργάτης του (που ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης) ήταν το πρόσωπο που πρόταξε αεροβόλο πιστόλι για εκφοβισμό.

Οι κινήσεις των δύο ληστών καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του περιπτέρου.

Η υπόθεση ορίστηκε για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής στις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ