ΕΝΠ – ΑΠΟΕΛ: Τρία γκολ στις καθυστερήσεις και ήττα για το Παραλίμνι

70585792 1370227836488725 1136323813944852480 n Νέα Αμμοχώστου

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ κατέγραψε την πρώτη του τελική προσπάθεια δια ποδός Χαλένιους με τον Κλέιμαν να παραχωρεί κόρνερ και τον Τάμαρι να απειλεί με σουτ εκτός περιοχής δύο λεπτά αργότερα όντας άστοχος. Ο Ιορδανός προσπάθησε ανεπιτυχώς στο 8ο λεπτό να νικήσει τον Κλέιμαν λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή, με τον Αγίρι στην εξέλιξη της φάσης να απειλεί και να αναγκάζει τον Μπέλετς σε ασταθή απόκρουση.

Στο 11ο λεπτό ο Αγίρι απείλησε εκ νέου με σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο όμως ήταν απελπιστικά άστοχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα Τάμαρι και Εφραίμ συνδυάστηκαν με τον δεύτερο να αστοχεί με πλασέ από αριστερά. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 20λεπτου ο Σόουζα είχε πτώση στη μεγάλη περιοχή χωρίς όμως να προκύψει παράβαση, ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από φάση διαρκείας ο Χαλένιους έστειλε τη μπάλα πάνω από τον Κλέιμαν και στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 29ο λεπτό ο Ριέρα με σουτ μέσα από την περιοχή απείλησε ανεπιτυχώς ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Σκεπάνιακ διεκδίκησε πέναλτι μετά από μονομαχία με τον Μιχαϊλοβιτς ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης επέτρεψε την ομαλή εξέλιξή της. Στο 35ο και 37ο λεπτό ο Τάμαρι δημιούργησε ρήγμα από το δεξί άκρο χωρίς όμως ουσιαστικό όφελος για την ομάδα του, ενώ στο 40ο ο Μπέλετς δήλωσε έτοιμος σε εκτέλεση φάουλ του Ριέρα.

Η τελευταία απειλή από πλευράς φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ με τον Κλέιμαν να πέφτει στην αριστερή του γωνιά και να μπλοκάρει.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 48ο λεπτό δημιούργησαν την πρώτη τους προϋπόθεση οι γηπεδούχοι με τον Βαλλιάνο να φλερτάρει με τετ-α-τετ και τον Μερκή να τον ανακόπτει στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα ο Κοσμά έκανε αφύλαχτος το πλασέ από το ύψος του πέναλτι ωστόσο αστόχησε, ενώ στο 52ο λεπτό ο Άλεφ εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή πλασάροντας στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Εφτά λεπτά αργότερα μετά από νέα φάση διαρκείας ο Χαλένιους φλέρταρε με δεύτερο γκολ ωστόσο ο Κλέιμαν απομάκρυνε με γροθιά, ενώ στο 62ο λεπτό ο Μπέλετς με εντυπωσιακή επέμβαση σταμάτησε μακρινό σουτ του Κοσμά. Οι προειδοποιητικές βολές των «βυσινί» οδήγησαν στην ισοφάριση σε 1-1 στο 64ο λεπτό με τον Χαμπαρτζουμιάν να κάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στο 71ο λεπτό ο Πάβλοβιτς πήρε την σκυτάλη από τον Τάμαρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Χαλένιους με πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν. Στο 78ο λεπτό ο Βιντιγκάλ είδε τον Σκεπάνιακ να απομακρύνει εκτέλεση φάουλ από το αριστερό άκρο, με τον Βαλλιάνο αμέσως μετά να σημαδεύει το ανθρώπινο τείχος μετά.

Στο 84ο λεπτό ο Βιντιγκάλ βρήκε τον Πάβλοβιτς, η κεφαλιά του οποίου δεν ανησύχησε τον Κλέιμαν ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χαμπαρτζουμιάν έψαξε δεύτερο γκολ ωστόσο ο Μπέλετς είχε τη λύση. Ο Αρμένιος διεθνής ήταν πιο αποφασιστικός και πιο εύστοχος στο 89ο λεπτό καθώς με κοντινή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του κάνοντας το 2-1.

Στο 94ο λεπτό ο προωθημένος Μερκής με περιστροφική κίνηση πλάσαρε εύστοχα τον Κλείμαν ισοφαρίζοντας σε 2-2 με τον Κύπριο διεθνή αμυντικό να σκοράρει και στο 99ο με κεφαλιά διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.

Ένταση προκλήθηκε στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης, με μια φάση, η οποία έφερε θύελλα αντιδράσεων, ενώ αναμένεται να συζητηθεί έντονα στα ποδοσφαιρικά στέκια.

Συγκεκριμένα, μετά από φάουλ που έγινε πάνω στο Μιχαίλοβιτς, την ίδια ώρα ο διαιτητής σφύριξε φάουλ για τον ΑΠΟΕΛ, ενώ οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων έτρεξαν προς τον διαιτητή, για διαμαρτυρίες.

Στην συνέχεια ο διαιτητής του παιχνιδιού, έδωσε κίτρινη κάρτα στον Κλέϊμαν γι διαμαρτυρίες και συνεχίστηκε ο αγώνας στο Τάσος Μάρκου.