Έρχεται σε Δερύνεια και Παραλίμνι η “ανθρώπινη” παράσταση του Λώρη Λοϊζίδη

IMG 7319 Θέατρο, ΛΩΡΗΣ ΛΟΙΖΙΔΗΣ

«Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο». Η παράσταση που θα αγαπήσετε αυτό το καλοκαίρι. Η θεατρική ομάδα του Λώρη Λοϊζίδη περιοδεύει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με μια από τις καλύτερες κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

IMG 7143 Θέατρο, ΛΩΡΗΣ ΛΟΙΖΙΔΗΣ

Διαβάστε επίσης: Λώρης: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η λατρεμένη ταινία του Αλέκου Σακελάριου ζωντανεύει επί σκηνής σε σκηνοθεσία και διασκευή κειμένων Λώρη Λοϊζίδη. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί Μάριος Δημητρίου, Λώρης Λοϊζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Λουκία Πρωτόπαπα, Πανίκος Πιλάλης, Μαρία Μαστρίδου, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Μαρίλια Γιαλλουρίδου, Στέλλα Φιλιππίδου, Θεόδωρος Σουρμελής, Λαμπρινή Σκρέκα και Στέφανος Σωτηρίου.

Η Παράσταση θα ανέβει στις 21 Ιουνίου στο Δημοτικό αμφιθέατρο Δερύνειας και στις 22 Ιουνίου στο Δημοτικό αμφιθέατρο Παραλιμνίου.

IMG 7152 Θέατρο, ΛΩΡΗΣ ΛΟΙΖΙΔΗΣ

Μέσα από την πολιτιστική διάσταση της παράστασης οι συντελεστές της παραγωγής επιθυμούν να αναδείξουν και την πτυχή της κοινωνικής προσφοράς με διάφορες δράσεις, όπως την ευαισθητοποίηση του κοινού για την δωρεά οργάνων, την ενίσχυση του αρχείου δοτών του Καραϊσκάκειου.

Laterna Ftoxeia Kai Filotimo Θέατρο, ΛΩΡΗΣ ΛΟΙΖΙΔΗΣ

  1. Αρχείο εθελοντών δοτών του Καραισκάκειου ιδρύματος: Σε όλες τις παραστάσεις θα υπάρχει ομάδα εθελοντών του Καραισκακειου ιδρύματος για να μαζεύουν από οσους το επιθυμούν δείγμα σάλιου με ειδική μπατονέτα για να ενισχυθεί το αρχείο εθελοντών δοτών. Είναι μια σύντομη και ανώδυνη διαδικασία που είναι ικανή για να σωσει ζωες και να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο. Τα άτομα που συμμετέχουν στο αρχείο είναι ηλικίας από 18-45 ετών γι αυτό και υπάρχει ανάγκη συνεχούς ανανέωσης .
  2. Η δεύτερη δράση έχει να κάνει με την δωρεά οργάνων. Η δωρεά οργάνων δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως η υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς και αλτρουισμού. Όταν κάποιος διαγνωστεί ως εγκεφαλικά νεκρός δστυχως δεν υπάρχει επιστροφή και ο ασθενής θα καταλήξει μετά από κάποιες μέρες. Σε τέτοια περίπτωση είναι καλό να δίνεται η συγκατάθεση να δωρίζονται τα οργάνα για να σώζονται άλλες ανθρώπινες ζωές. Έχουμε ακούσει πολλές φορές για ανάλογες ανθρώπινες ιστορίες όπου συνάνθρωποι μας βρίσκονται σήμερα στη ζωή χάρη σε αυτή την πράξη. Στις παραστάσεις θα διατίθενται ενημερωτικά έντυπα στα ταμεία και όσοι το επιθυμούν μπορούν να δηλώνουν την επιθυμία τους να γίνουν μεταθανάτιοι δότες οργάνων. Πρέπει να έχουμε υπόψην μας ότι κατά την διάρκεια της ζωής μας έχουμε περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούμε κάποιο όργανο παρα να δωρίσουμε μετά θάνατον.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 70001910.

IMG 7241 Θέατρο, ΛΩΡΗΣ ΛΟΙΖΙΔΗΣ