Έρχονται σύγχρονα φώτα τροχαίας και διαβάσεις σε Παραλίμνι και Αγία Νάπα

Αντικατάσταση εξοπλισμού φωτεινής σηματοδότησης σε Αγία Νάπα και Παραλίμνι και μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση σε 3 κύριες φωτοελεγχόμενες συμβολές στο Παραλίμνι

D5FA7123 9EEB 4EEC 8291 925FDB385D7C exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Οδικά Έργα

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι στις 30 Αυγούστου 2021 το Τμήμα Δημοσίων Έργων προκήρυξε το έργο αντικατάστασης εξοπλισμού φωτεινής σηματοδότησης στις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου με σύγχρονο εξοπλισμό χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (αρ. διαγωνισμού ΚΠΣ/12/2021/Π(Α)) και στις 31 Αυγούστου 2021 τη Μελέτη μοντελοποίησης και βελτιστοποίησης της χωρητικότητας σε 17 κύριες φωτοελεγχόμενες συμβολές στην Πάφο (15) και στο Παραλίμνι (2) (αρ. διαγωνισμού PS/23/2021/S(O)).

Μέσω του έργου αντικατάστασης εξοπλισμού φωτεινής σηματοδότησης στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου θα αντικατασταθεί εξολοκλήρου ο εξοπλισμός των φώτων τροχαίας σε 26 φωτοελεγχόμενες συμβολές και σε 12 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας και σε 1 φωτοελεγχόμενη συμβολή στο Δήμο Αραδίππου, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό την κεντρική αστική περιοχή της Λάρνακας. Επιπλέον, θα αντικατασταθεί ο εξοπλισμός φώτων τροχαίας σε 2 φωτοελεγχόμενες συμβολές στο Δήμο Αγίας Νάπας και σε 4 φωτοελεγχόμενες συμβολές στο Δήμο Παραλιμνίου.

Σημειώνεται επίσης ότι μέσω του έργου θα εγκατασταθούν για πρώτη φορά σύγχρονες συσκευές με ηχητικά και οπτικά σήματα για άτομα με μειωμένη όραση καθώς και σηματοδότες αντίστροφης μέτρησης χρόνου πρασίνου για πεζούς σε όλες τις διαβάσεις τύπου Σταμάτη/Γρηγόρη και τις αυτόνομες διαβάσεις τύπου Pelican που περιλαμβάνονται στη Σύμβαση.

Μέσω της σύμβασης θα εγκατασταθούν και επιπρόσθετες διαβάσεις πεζών τύπου Σταμάτη/Γρηγόρη στις συμβολές (α) της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου με τις οδούς Λουκή Ακρίτα και Ερμού, (β) της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου με τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και την οδό Αθηνών (Φοινικούδες) και (γ) της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Κυπριανού με τις οδούς Κιλκίς και Ζακύνθου στη Λάρνακα καθώς και στη συμβολή των οδών Αδαμάντιου Κοραή, Αγίου Δημητρίου και Γιωρκή Παπαδοπούλου (παρά το Λύκειο Παραλιμνίου) στο Παραλίμνι. Το έργο θα έχει διάρκεια εκτέλεσης 15 μήνες και εκτιμώμενο κόστος € 565,000.

Το αντικείμενο της Μελέτης μοντελοποίησης και βελτιστοποίησης της χωρητικότητας σε 17 κύριες φωτοελεγχόμενες συμβολές στην Πάφο και το Παραλίμνι αφορά στην προσομοίωση και στο σχεδιασμό βέλτιστων πλάνων λειτουργίας στα φώτα τροχαίας κύριων συμβολών, στοχεύοντας στην βελτίωση της απόδοσης των φώτων τροχαίας και τη μείωση των καθυστερήσεων κατά το βέλτιστο δυνατόν, μέσω εφαρμογής μικρών και άμεσων παρεμβάσεων χαμηλού κόστους.

https://twitter.com/yianniskarousos/status/1433833324334751748?s=21