“Ερημωμένη πόλη” το χειμώνα ο Πρωταράς (βίντεο-φώτο)

Μια περιοχή η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες σφίζει από ζωή. Ο τουρισμός δίνει μια πνοή στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εργάζονται λίγους μήνες το χρόνο με την ελπίδα ότι τα έσοδα θα είναι τόσα που να μπορούν να ζήσουν την οικογένειά τους και την υπόλοιπη χρονιά.

Ο Πρωταράς, ωστόσο από το Νοέμβριο μέχρι και τον Απρίλη-Μάη, δεν έχει καμιά σχέση με τον Πρωταρά που όλη η Κύπρος ξέρει και χαίρεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όλα τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά, τα μαγαζιά επίσης. Οι δρόμοι άδειοι ενώ αν κάποιος θελήσει να πάει μια βόλτα το βράδυ μιας χειμωνιάτικης μέρας, θα διαπιστώσει ότι το τοπίο είναι εξαιρετικά όμορφο αλλά μοιάζει ερημωμένο.


Υποσχέσεις για την τουριστική περίοδο, ότι δηλαδή θα μεγάλώσει, θα συνεχίσουν τουρίστες να έρχονται και ότι ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά, πέφτουν στο κενό.

Πέραν από μια-δυο μονάδες που ενδεχομένως να είναι ανοικτές, πέραν από 2 καφέ και μια μπυραρία, όλα τα άλλα είναι κλειστά. Η Περνέρα μάλιστα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο με τους δρόμους κλειστούς.

Πηγή