Εξατάξιο Γυμνάσιο-Λύκειο στη Δερύνεια και λύσεις για Γυμνάσιο Παραλιμνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Περιοδεία Υπουργού Παιδείας σε Παραλίμνι και Δερύνεια

Περιοδεία σε Δερύνεια και Παραλίμνι πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης για συζήτηση των προβλημάτων των σχολικών μονάδων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης στη Σχολική Εφορεία Παραλιμνίου ο Υπουργός Παιδείας έστειλε το μήνυμα ότι το Υπουργείο είναι δίπλα στις ακριτικές περιοχές, στηρίζει τον κάθε πολίτη και έγνοια του είναι το κάθε παιδί, όπου και αν βρίσκεται όπου και αν κατοικεί.

https://youtu.be/74lQhOk7HjU

Όσον αφορά στο αίτημα για ανέγερση Λυκείου στη Δερύνεια, ο Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε ότι στη Δερύνεια τέθηκε το θέμα να γίνει το Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας (Σωτήρας-Δερύνειας) εξατάξιο και Λύκειο. Αυτό ήταν ένα θέμα που είχε τεθεί εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο έμεινε στο περιθώριο” είπε και πρόσθεσε πως “το βλέπουμε θετικά και μέχρι την Τρίτη θα δώσω την τελική μου απάντηση. Είμαστε θετικοί σε πρώτη φάση, θέλω να δω τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής και γιατί όχι, αν πρέπει να γίνει εξατάξιο σχολείο, δηλαδή και Γυμνάσιο και Λύκειο στη Δερύνεια, είμαστε θετικοί”.

Ο Υπουργός απάντησε “βεβαίως” σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχουν οι υποδομές στο Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας στη Δερύνεια και εάν συμφωνούν με αυτό οι τοπικές αρχές της Δερύνειας, προσθέτοντας πως “στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Δερύνειας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας, τοπικοί παράγοντες και βουλευτές και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Το βλέπουμε θετικά και αφού μελετήσω όλα τα δεδομένα την Τρίτη θα δώσω την τελική μου απάντηση”.

Ερωτηθείς για την ανέγερση νέου Γυμνασίου στο Παραλίμνι, ο κ. Χαμπιαούρης απάντησε πως “συζητήθηκε και αυτό το θέμα. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, έχουμε δώσει λύσεις στα προβλήματα που αφορούν το υφιστάμενο Γυμνάσιο, έχουμε συζητήσει θέματα που αφορούν το Λύκειο της περιοχής” είπε και εξέφρασε την άποψη ότι “θα βρούμε λύση και για το πώς θα προχωρήσουμε στο μέλλον στο συγκεκριμένο ζήτημα”.

Η Τούλα Μουστακά – Τσολάκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Παραλιμνίου εξέφρασε την ευαρέσκεια του Συνδέσμου προς το πρόσωπο του Υπουργού ο οποίος “τις τελευταίες ημέρες ενημερώθηκε για τα σημαντικά κτιριακά και όχι μόνο προβλήματα που ταλαιπωρούν τόσα χρόνια το Γυμνάσιο. Σήμερα ο Υπουργός επισκέφθηκε το σχολείο και έδωσε άμεσες, πρακτικές και μακροχρόνιες λύσεις και εισηγήσεις για αντιμετώπιση των μακροχρόνιων αυτών προβλημάτων”.

Πρόσθεσε ότι “ο Υπουργός Παιδείας σήμερα έδωσε τις λύσεις που ζητούσαμε στα καίρια ζητήματα που ταλαιπωρούσαν τον Σύνδεσμο Γονέων του Γυμνασίου και αφορούσαν την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών”.

Εξάλλου ο Σολωμός Κωνσταντίνου, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Παραλιμνίου εξέφρασε “ευχαριστίες προς τον Υπουργό Παιδείας γιατί τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες είχαμε αγγίζει πραγματικά τα προβλήματα που ταλανίζουν τόσο καιρό το Γυμνάσιο Παραλιμνίου. Ο κ. Χαμπιαούρης έδωσε λύσεις στα χρόνια αυτά προβλήματα και τώρα προχωρούμε μπροστά”.

Ταυτόχρονα εξέφρασε “ευχαριστίες στους βουλευτές Αμμοχώστου που παρευρέθηκαν στην συνάντηση και με τις δικές τους απόψεις προχωρήσαμε στα πολύ θετικά αποτελέσματα που είχαμε”.

Famagusta.News