Γυμνάσιο Παραλιμνίου: “Τα βρήκαν” γονείς και Προδρόμου – Μελέτη για δεύτερο Γυμνάσιο

Η Σχολική Εφορεία Παραλιμνίου παρέδωσε μελέτη η οποία αποδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας 2ου Γυμνασίου στο Παραλίμνι

IMG 0491 scaled exclusive, Γυμνάσιο Παραλιμνίου

Ο Σύνδεσμος Γονέων του Γυμνασίου Παραλιμνίου και η Σχολική Εφορεία Παραλιμνίου μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στο Παραλίμνι, είχε πρωινές διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας κ.Πρόδρομο Προδρόμου.

Συμφώνησαν όπως προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας άμεσα στην εκπόνηση της μελέτης, Project Concept Note (PCN) για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παραλιμνίου λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και ένταξή του στον προγραμματισμό/σχεδιασμό του κυβερνητικού έργου. H μελέτη αυτή αναμένεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα.

Η Σχολική Εφορεία Παραλιμνίου παρέδωσε ήδη μελέτη η οποία έγινε κατόπιν εισήγησης του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας η οποία αποδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας 2ου Γυμνασίου στη βάση των υφιστάμενων και των μελλοντικών αναγκών.

Ωστόσο, σε σχέση με το ζήτημα της μείωσης του αριθμού μαθητών του σχολείου ο Σ.Γ. συναινεί με τον αριθμό αυτό, μόνο για την τρέχουσα σχολική χρονιά, καθότι αναμένει ότι για την επόμενη σχολική χρονιά θα ληφθούν οι δέουσες ενέργειες από πλευράς του Υπουργείου για την αποσυμφόρηση του Γυμνασίου μας ένεκα της αναδόμησης του σχολείου κατά την επόμενη τριετία.

Ο Σύνδεσμος Γονέων θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση. Τέλος, ο Σύνδεσμος Γονέων δεν προχωρεί σε καμία κινητοποίηση κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δε φέρει καμία ευθύνη για οποιεσδήποτε τέτοιες ενέργειες.

Famagusta.News