Γυμνάσιο Παραλιμνίου: Ταλαιπωρία μαθητών σε λυόμενες αίθουσες – Ζητούν λύσεις οι γονείς

Τη Δευτέρα συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με Δήμαρχο Παραλιμνίου, γονείς και Σχολική Εφορεία

C1E4E92D 87A1 498B 83C0 894ACBF3A1DB exclusive, Γυμνάσιο Παραλιμνίου, Σχολεία

Το τέλος της σχολικής αργίας βρίσκει περισσότερους από εξήντα μαθητές χωρίς αίθουσες διδασκαλίες στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου εξαιτίας των καταστροφών κ που υπέστη το σχολείο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Διαβάστε επίσης: Μετρούν πληγές στην επ. Αμμοχώστου από την ανεμοθύελλα (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τρεις λυόμενες αίθουσες παρασύρθηκαν από τους σφοδρούς ανέμους, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση αιθουσών διδασκαλίας. Το γεγονός αυτό ανέβασε τα μετακινούμενα τμήματα στα 14, δηλαδή περισσότεροι από 300 μαθητές στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου αναγκάζονται σε κάθε περίοδο να μετακινούνται από αίθουσα σε αίθουσα προκειμένου να παρακολουθήσουν το μάθημά τους.

Το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα συζητήθηκε κατά την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε χθες Πέμπτη (9/10) ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Σκαλιάς με την επαρχιακή επιτροπή της ΟΕΛΜΕΚ, μέλη της Σχολικής Εφορείας Παραλιμνίου και του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Παραλιμνίου, Σολωμό Κωνσταντίνου, ο κ. Σκαλιάς έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό επιβεβαίωσε πως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου το υπουργείο θα αντικαταστήσει τις λυόμενες αίθουσες, ενώ θα επιδιώξει να προμηθεύσει το σχολείο και με άλλες λυόμενες αίθουσες προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μετακινούμενων τμημάτων.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντίνου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις τεχνικές υπηρεσίες, οι οποίες αψήφησαν την γιορτινή περίοδο και την επόμενη κιόλας μέρα των καταστροφών έσπευσαν να βοηθήσουν ποικιλότροπος ώστε το σχολείο να μπορέσει να επαναλειτουργήσει κανονικά με το τέλος της σχολικής αργίας.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το ζήτημα της ανέγερσης δεύτερου Γυμνασίου Παραλιμνίου, ενός χρόνιου αιτήματος που θα λύσει δια παντός σοβαρά θέματα του σχολείου. «Όλα μας τα επιχειρήματα τέθηκαν επι τάπητος με σκοπό να πειστεί το υπουργείο πως η ανέγερση του σχολείου είναι ανάγκη επιτακτική» ανέφερε ο κ. Κωνσταντίου. Σημείωσε δε πως τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με όλους του εμπλεκόμενους φορείς στην παρουσία του Υπουργού όπου και θα συζητηθεί ξανά το θέμα και ακολούθως θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, συζητήθηκαν και λεπτομέρειες της προγραμματισμένης αναδόμησης και επέκτασης του σχολείου. «Όπως προκύπτει, εξήγησε ο κ. Κωνσταντίνου, όλα θα κυλήσουν σύμφωνα με το χρονοδιαγράμματα. Δηλαδή οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν στις προσφορές στο τέλους του μήνα και οι εργασίες θα ξεκινήσουν στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς με χρόνο αποπεράτωσης 36 μήνες.

Ιδιαίτερα σημαντικό, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου είναι πως έχει διευθετηθεί ο χώρος που θα τοποθετηθούν οι νέες λυόμενες αίθουσες ώστε οι μαθητές να είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια των εργασιών αλλά και να μην χρειζόνται μετακινήσεις, πράγμα που θα παρατείνει τον χρόνο των εργασιών. Σύμφωνα με τα τις νέες χωροθετήσεις θα παρέχεται χώρος στάθμευσης σε διδακτικό προσωπικό και γονείς αλλά και φύλαξη ώστε ο χώρος να επιτηρείται από τον αρμόδιο φύλακα όπως έχει ορίσει το υπουργείο.

Πηγή: Πρωινό Δρομολόγιο ΡΙΚ / Δέσποινα Πούρεκκου