Η Νεολαία Παραλιμνίου απόψε μας παρουσιάζει τη “Δύναμη του Κινηματογράφου”

1 10 Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου, Σινεμά
3D

H ψυχαγωγική και επιμορφωτική παρουσίαση για τη δύναμη και τη μαγεία της κινούμενης εικόνας, που απευθύνεται σε όλους, θα παρουσιαστεί στα Γραφεία της Νεολαίας Παραλιμνίου (Αντώνη Παπαδοπούλου 13, 1ος όροφος, Παραλίμνι) την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, στις 7:30μμ.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον ιστορικό και θεωρητικό του κινηματογράφου Δώρο Δημητρίου με τη μορφή διάλεξης και θα περιλαμβάνει διαφάνειες με στοιχεία, εικόνες αλλά και μικρά αποσπάσματα από ταινίες, ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις.

Στόχος είναι η διάδοση του κινηματογράφου στη σωστή του διάσταση στο ευρύ κοινό. Με ένα επιμορφωτικό αλλά και ψυχαγωγικό τρόπο θα παρουσιαστούν άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που να αναδεικνύουν τη δύναμη του μέσου αυτού, σε πολλά επίπεδα αλλά και τη γοητεία της σημαντικότερης ίσως μορφής τέχνης της εποχής μας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον Κυπριακό Κινηματογράφο, ενώ παρόν στην παρουσίαση θα είναι και ο κύπριος σκηνοθέτης Μιχάλης Γεωργιάδης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις και σχόλια από τους παρευρισκομένους.

Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 60 λεπτά
Είσοδος Ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 99435754 & 23820218

Η δράση συνδιοργανώνεται με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου και στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Famagusta.News