Η “Ρωμηοσύνη” διοργανώνει σεμινάριο μουσικής στο Παραλίμνι με την Κατερίνα Παπαδοπούλου

Στιγμιότυπο 2018 11 16 17.15.18 ΚΕΠΑ, Μουσική, Νέα Αμμοχώστου, Ρωμηοσύνη

Σεμινάριο παραδοσιακής ρυθμολογίας “Ρυθμός, η μουσική της καρδιάς” από την Κατερίνα Παπαδοπούλου. Θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν περιπτώσεις ρυθμών και ρυθμικών συστημάτων της παραδοσιακής μουσικής.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 17/11 στις 11 το πρωί, στο ΚΕΠΑ “Άγιος Χριστόφορος” στο Παραλίμνι. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για πληροφορίες στο 99566964.

Περισσότερα για το σεμινάριο ΕΔΩ

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου

Γεννήθηκε στο Μεσόβουνο Κοζάνης. Είναι κάτοικος Κωνσταντινούπολης. Έχει κάνει σπουδές πιάνου (μέση τάξη), θεωρητικών και αρμονίας. Επίσης έκανε μαθήματα στα παραδοσιακά κρουστά, στην θεωρία Ανατολικής Μουσικής και στο ούτι. Πήρε Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Δίδαξε δύο χρόνια στη Μουσική Σχολή Χανίων Θεωρία της Μουσικής, επτά χρόνια στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παραδοσιακά κρουστά και από το 1988 έως το 2006 δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης παραδοσιακά κρουστά και ούτι. Μαθητές της είναι ήδη επαγγελματίες μουσικοί και διδάσκουν σε Ωδεία και Μουσικά Σχολεία.

Το 1997 διετέλεσε υπεύθυνη οργάνωσης των μουσικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της UNESCO «Γυναίκες Δημιουργοί των δύο θαλασσών Μεσόγειος και Μαύρη Θάλασσα». Το 1999 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Το 1999 ίδρυσε σύνολο παραδοσιακών κρουστών με μαθητές της. Το 2001 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση «Του Νεκρού Αδερφού» με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. 1987- 89 Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος «Λαβύρινθος» του Ross Daly. Από το 1989 έως και σήμερα είναι μέλος του Συγκροτήματος Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 1991 έως και σήμερα είναι μέλος του συγκροτήματος «Ελλήσποντος» του Ηλία Παπαδόπουλου.

Έκτακτες συνεργασίες με το συγκρότημα «Εν χορδαίς», με το συγκρότημα «Χαΐνηδες» και με επώνυμους τραγουδιστές, όπως Χρόνης Αηδονίδης, Δόμνα Σαμίου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Σαββίνα Γιανάτου. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με συνθέσεις δικές της σε ποίηση Μαρίας Πολυδούρη και νέων Ελλήνων ποιητών με τίτλο «ΑΝΑΤΟΛΗ, ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΟΥ». Το 2007 εκδόθηκε μέθοδος εκμάθησης παραδοσιακών κρουστών και ρυθμών με τίτλο «ΚΡΟΥΣΤΑ, Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» που έχει γράψει. Το 2009 κυκλοφόρησε το δεύτερο CD με τίτλο «ΚΙΥΙ-ΑΚΤΕΣ» και το 2017 το τρίτο CD με τίτλο «ΑΝΟΙΧΤΟΝ ΣΤΡΑΤΑΝ». Το 2005 και το 2009 έγινε παρουσίαση-συναυλία των δύο πρώτων CD στο φεστιβάλ Δημητρίων στη Θεσσαλονίκη.