ΕΙΚΟΝΑ: Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου το πρώτο απο τα κρούσματα αυτή την στιγμή

viber image 2020 03 11 19 58 05 exclusive

Μεταφέρθηκε μόλις τώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου το πρώτο απο τα τέσσερα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, το οποίο έχει επιλεγεί για να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο Αναφοράς, τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που διαγνώστηκαν σήμερα.

viber image 2020 03 11 19 58 05 exclusive

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τέσσερα κρούσματα θα φιλοξενηθούν σε ένα από τα δύο τμήματα που έχουν ήδη εκκενωθεί, δηλαδή το Γυναικολογικό και το Παιδιατρικό Τμήμα, προκειμένου να νοσηλεύονται οι ασθενείς.

Τα δύο τμήματα είναι πλήρως απομονωμένα από το υπόλοιπο Νοσοκομείο και δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο τη λειτουργία του υπόλοιπου νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού οι χώροι εγκρίθηκαν μετά από οδηγίες που δόθηκαν από ειδικούς λοιμοξιολόγους.

Συνολικά τα δύο τμήματα διαθέτουν 28 κλίνες, ενώ σε περίπτωση πανδημίας ή επιδημίας θα υπάρχουν στο Νοσοκομείο συνολικά 120 κλίνες διαθέσιμες για να μεταφερθούν τα οποιαδήποτε κρούσματα κορωνοϊού παρουσιαστούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το γεγονός ότι τα δύο τμήματα είναι πλήρως απομονωμένα διασφαλίζουν ότι δεν κινδυνεύουν ούτε οι ασθενείς αλλά ούτε και οι κάτοικοι της περιοχής.

Σημειώνεται ότι για την θεραπεία του κορωνοϊού χρειάζονται ειδικοί γιατροί, όπως εντατικολόγοι, καρδιολόγοι, παθολόγοι και πνευμονολόγοι που μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο έχει ήδη ειδικευτεί, βρίσκονται ήδη στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου και θα βοηθήσουν τους ασθενείς ανάλογα με το περιστατικό.