Εικόνες από την άφιξη των μεταναστών στον Πρωταρά – 122 άτομα στοιβαγμένα από τη Συρία (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Περνέρα του Πρωταρά η διαδικασία καταγραφής στοιχείων των παράτυπων μεταναστών οι οποίοι εντοπίστηκαν σήμερα το μεσημέρι σε πλοιάριο ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Δείτε τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του Famagusta.News:

Το Συριακό πλοιάριο εντοπίστηκε γύρω στις 2:20 να πλέει ακυβέρνητο έξι ναυτικά μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Κινητοποιήθηκε σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Παραλιμνίου καθώς και η άκατος Ονήσιλος της Λιμενικής στην οποία επιβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες για να μεταφερθούν με ασφάλεια στην στεριά.

Γύρω στις 6:30, περίπου, η άκατος της λιμενικής κατέπλευσε πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Νικολάου, στο οποίο δεν μπορούσε να εισέλθει λόγω του μεγέθους και έτσι η αποβίβαση των μεταναστών έγινε με φουσκωτά σκάφη της λιμενικής Αστυνομίας.

Ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων υπολογίζεται γύρω στους 122, αν και αυτό θα διαφανεί μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των στοιχείων από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Οι περισσότεροι φαίνεται να είναι από τη Συρία ενώ σε αυτούς περιλαμβάνονται οικογένειες και ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Το πλοιάριο ρυμουλκήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου ενώ μετά την καταγραφή των στοιχείων όλοι τους θα μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.

Famagusta.News