Ισαάκ-Σολωμού: Από το κρησφύγετο του Αυξεντίου ξεκινάει η φετινή πορεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Με περιορισμένο αριθμό ατόμων σύμφωνα με τα μέτρα

38652767 1294012077399960 9111117981332537344 o Ισαάκ-Σολωμού, Νέα Αμμοχώστου, Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

Διαφοροποιημένη θα είναι η φετινή Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού που θα πραγματοποιηθεί από την Πρωτοβουλία Μνήμης

Μιλώντας στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” ο Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ανδρέας Πεττεμερίδης, ανέφερε πως με σεβασμό στα επιδημιολογικά δεδομένα, η μνήμη των δυο ηρώων θα τιμηθεί όπως της αρμόζει.

Η φετινή πορεία μνήμης θα αποτελείται από περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, με μόλις τα 100 άτομα να ξεκινούν συμβολικά ένα οδοιπορικό από το κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου όπου μάλιστα θα διανυκτερεύσουν με μία πορεία γεμάτη σημασία.

Στόχος αυτής της συμβολικής πράξης, να αναδειχθεί η ιστορική συνέχεια, και το ότι “οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν ό,τι πιο ιερό, την ίδια τους τη ζωή για να μπορέσουμε σήμερα εμείς να βρισκόμαστε εδώ πέρα”.

Σε μια άλλη άκρως συμβολική πράξη, τα μέλη της αποστολής θα μεταφέρουν στεφάνια από “Λατζιά”, η οποία θα παραληφθεί από το χώρο του κρησφύγετου όπου ήταν και καλυμμένο, και αυτά θα εναποτεθούν μαζί με χώμα στη Δερύνεια.

Αυτό το χώμα όπως σημείωσε ο κ. Πεττεμερίδης θα το αφήσουν οι ίδιοι οι γονείς των ηρώων, στον τόπο που έχασαν τη ζωή τους οι δυο ήρωες από τους Τούρκους κατακτητές.

“Δηλώνουμε παρών και θα συνεχίσουμε ανεξαρτήτως μέτρων να βρισκόμαστε εκεί πέρα” συνέχισε ο κ. Πεττεμερίδης, ο οποίος ανέφερε καταληκτικά πως για του χρόνου οι εκδηλώσεις προορίζονται σαφώς μεγαλύτερες. Θα ξεκινούν μάλιστα από το εξωτερικό με τελική κατάληξη την Κύπρο.

εικόνα Viber 2020 07 21 12 48 00 Ισαάκ-Σολωμού, Νέα Αμμοχώστου, Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

Το Μνημόσυνο για τους δύο ηρωομάρτυρες του Παραλιμνίου θα τελεστεί την Κυριακή 9 Αυγούστου από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι.