Καλομοίρα Κέλη για διεξαγωγή παρέλασης στο Παραλίμνι: “Ουαί και αλίμονο αν ξεχάσουμε την ιστορία μας” (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπεραμύνεται το Υπουργείο Παιδείας για την ανακοίνωση ακύρωσης της παρέλασης

Annotation 2019 10 29 122932 exclusive, Ακύρωση παρελάσεων, Νέα Αμμοχώστου, Παρέλαση

Φιλοξενούμενη σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή του Σίγμα “Μεσημέρι και Κάτι” ήταν σήμερα η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου Καλομοίρα Κέλη η οποία εξήγησε τους λόγους που οι μαθητές στο Παραλιμνι συμμετείχαν κανονικά στην παρέλαση παρά την ανακοίνωση που εξέδωσαν Υπουργείο Παιδείας και Τμήμα Μετεωρολογίας.

Διαβάστε επίσης: 
– Βίντεο και εικόνες από την παρέλαση στο Παραλίμνι
– Παρέλασαν υπό βροχή στο Λιοπέτρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Καλομοίρα Κέλη ανέφερε πως ο καιρός στο Παραλίμνι κατά την ώρα διεξαγωγής της παρέλασης δεν προμήνυε καθόλου κακές καιρικές συνθήκες και αντιθέτως ήταν πολύ καλός με τους μαθητές να ζητούν να παρελάσουν.

Τόνισε, επίσης, πως τόσο η διεξαγωγή της παρέλασης όσο και η προσέλευση του κόσμου δεν επηρεάστηκε καθόλου από τις ανακοινώσεις περί κακών καιρικών συνθηκών αφού σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου οι έντονες βροχοπτώσεις σταμάτησαν στις 10, περίπου, το πρωί, μία ώρα πριν την έναρξη της επαρχιακής παρέλασης.

Έστειλε, επίσης, το μήνυμα ότι “ουαί και αλίμονο για λαό να ξεχνά την ιστορία του, τονίζοντας τη σημασία διεξαγωγής της παρέλασης.

Σημειώνεται ότι στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο Παραλίμνι συμμετείχαν στρατιωτικά τμήματα, οργανωμένα σύνολα, μπάντες, τα λάβαρα των δήμων και κοινοτήτων της ελεύθερης και κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου καθώς και μαθητές από το Λύκειο, Γυμνάσιο, Τεχνική, Α’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου καθώς και το ιδιωτικό σχολείο Xenion.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις της Προέδρου του ΣΥνδέσμου Γονέων του Α’ Δημοτικού Παραλιμνίου, του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και όσων προχώρησαν κανονικά σε διεξαγωγή της παρέλασης.

Τους λόγους για τους οποίους, το Υπουργείου Παιδείας προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση για αναβολή της χθεσινής παρέλασης, αλλά και τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε, σχολίασε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου, κος Σπύρος Αντωνέλλος.

«Ο κόσμος νόμιζε ότι θα έπεφταν δύο σταγόνες και αυτό θα ήταν. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι .Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, προχώρησε σύσταση ώστε να μην υπάρχει σύναξη ατόμων σε συγκεκριμένες περιοχές γιατί θα υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα με την πιθανότητα κεραυνών. Έτσι πήραμε και την απόφαση να προβούμε σε ανακοίνωσης», εξήγησε ο κος Αντωνέλλος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, «δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ήθους ή του πόθους για την παρέλαση, ένα όχι καθόλου άσχετο με το πνεύμα της συγκεκριμένης ημέρας. Το Υπουργείο Παιδείας δεν πήρε την απόφαση με ελαφρά την καρδία. Σε καμία περίπτωση δεν πήραμε αυθαίρετα την απόφαση. Το γεγονός ότι τα καιρικά φαινόμενα δεν σημειώθηκαν και δεν είχαμε θύματα, θα πρέπει να μας χαροποιεί. Είχαμε σκεφτεί να γίνει η παρέλαση την επόμενη Κυριακή. Από τι στιγμή που έγιναν οι παρελάσεις, δεν υπάρχει λόγος».

Κανονικά έγιναν οι παρελάσεις σε Παραλίμνι, Λεμεσό και Πάφο, με τους αρμόδιους να δηλώνουν στο ΣΙΓΜΑ, ότι δεν υπήρξε λόγος οποιασδήποτε ανησυχίας αφού ο καιρός διαφάνηκε καλός, παρά την ανακοίνωση.

Βίντεο από την παρέλαση στο Παραλίμνι:

Famagusta.News / SigmaLive.com