Καταγγελία Πεττεμερίδη: “Μετακινούν το «προκλητικό» μνημείο του Ισαάκ-Σολωμού”

“Αγώνα κατά της λήθης” χαρακτήρισε τον αγώνα που δίνουν οι μοτοσυκλετιστές της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, ο εκπρόσωπός τους Ανδρέας Πεττεμερίδης.

“Όλοι μαζί μια γροθιά για να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας”, είπε, προσθέτοντας πως είμαστε ακόμα πρόσφυγες σε μια πατρίδα υπό κατοχή.

Ο κ. Πεττεμερίδης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αντιδράσεις για το μνημείο το οποίο τοποθέτησε η ομάδα του στον χώρο, εις μνήμην των δύο ηρώων.

“Απόψε δυστυχώς, είπε, αποχαιρετούμε και το μνημείο καθώς, όπως είπε, η πολιτεία αποφάσισε, μέσω του Γενικού Ελεγκτή, να το μετακινήσει”.

Αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό “προκλητικό” για το μνημείο για να διερωτηθεί “πόσο προκλητικό μπορεί να είναι ένα μνημείο για τον Τάσο και τον Σολωμό, όταν πιο κάτω υπάρχει ένα τουριστικό check point;”.

Καταλήγοντας, είπε ότι οι ίδιοι δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ και η ομάδα θα αγωνίζεται κάθε χρόνο και πιο έντονα.

Δείτε τη δήλωση Ανδρέα Πεττεμερίδη στο 2.38:

Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια, ενώ στον χώρο οδηγήθηκε και η μοτοσυκλέτα του Τάσου Ισαάκ με μέλη της ομάδας να κρατούν αναμμένες δάδες.

Έντονη ήταν και η παρουσία της αστυνομίας.

Περίπου 200 μέλη της ομάδας επρόκειτο να διανυκτερεύσουν στον χώρο σε αντίσκηνα που στήθηκαν για να θυμίζουν τις ημέρες της εισβολής.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μνημόσυνο στην μνήμη των ηρώων και ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους τους.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ